Heti täysosuma: Fernando Alonso juhlii legendaarisen Le Mansin voittoa!

Fernando AlonsonKazuki Nakajiman ja Sebastien Buemin muodostama Toyota-autokunta on voittanut legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kilpailun.

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Paalupaikalta kisaan lähtenyt autokunta oli hetkittäin vaikeuksissa. Omia ongelmia tuli, kun Buemi ajoi ylinopeutta kisan nopeusrajoitetulla hitaalla alueella, ja hänelle lätkäistiin 60 sekunnin pysähdysrangaistus.

Uransa ensimmäistä Le Mansia ajanut F1-kuski Alonso kuroi kuitenkin yöllä takamatkan kilpailevaan Toyota-autokuntaan 2.10 minuutista 44 sekuntiin. Seuraavana ajovuoroon hypännyt Nakajima siirsi hänen, Alonson ja Buemin muodostaman autokunnan keulille, kun kisan 16. tunti läheni loppuaan.

Kokonaiskisan kakkospaikka meni myös Toyotalle. Numerolla 7 ajaneet Mike Conway, Kamui Kobayashi ja Jose Maria Lopez varmistivat japanilaismerkille kaksoisvoiton.

Le Mansin ainoa suomalaiskuljettaja Toni Vilander ylsi Antonio Giovinazzin ja Luis Felipe Deranin kanssa LM GTE Pro -luokassa kuudenneksi. Vilanderilla, Giovinazzilla ja Deranilla oli käytössä Ferrari 488 GTE EVO -auto.