Mainos

Tiesitkö tätä? Le Mansissa erikoisia sääntöpykäliä – Fernando Alonso lähes varma voittaja

0:57

Lauantaina Ranskassa ajetaan legendaarinen Le Mansin 24 tunnin kestävyysajo, jossa on mukana muun muassa F1-kuljettaja Fernando Alonso. Kisaan liittyy myös varsin erikoisia sääntöpykäliä, jotka ovat viemässä Alonson käyttämän Toyotan lähes varmaan voittoon.

Pääkuvan videolla Alonson kommentteja Kanadan GP:stä.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä

Sarthen radalla ajettavassa kisassa Alonso nähdään Toyotan TS050 Hybrid -auton puikoissa yhdessä entisen sveitsiläisen F1-kuskin Sebastien Buemin ja japanilaiskuljettajan Kazuki Nakajiman kanssa.

Alonso ajaa korkeimmassa eli LMP1-luokassa, jossa Toyota saa kaiken lisäksi etua voimassa olevista säännöistä.

Porschen vetäytymisen myötä Toyota on ainut, jolla on käytössä hybridautot LMP1-luokassa.

Tämä luo tuntuvan edun muihin samassa luokassa ajaviin yksityistalleihin. Muut tiimit eivät nimittäin saa ajaa yhtä kovia kierroksia kuin Toyotan autot. Mikäli he ajavat, on seurauksena läpiajorangaistus.

Hybridit saavat myös ajaa 11 kierrosta tankkausten välissä, kun taas muilla luokan autoilla maksimimäärä on 10 kierrosta. Hybridien varikkopysähdysten minimikesto on myös viisi sekuntia lyhyempi kuin ei-hybrideillä.

Nämä sangen erikoiset pykälät varmistavat sen, että ilman isoja teknisiä murheita koko kisan voittaja on jompikumpi Toyotan autoseurueista.

Toyotan toisen kolmikon muodostavat britti Mike Conway, entinen F1-kuski, japanilainen Kamui Kobayashi ja argentiinalainen Jose Maria Lopez.

Alonson voiton varmuutta lisää se, että kauden ensimmäisessä kestävyyskisassa Belgiassa Toyota teki tallimääräyksen, mikä varmisti Alonson autoseurueelle voiton.

Ensimmäisen aika-ajosession jälkeen Alonso, Buemi ja Nakajima ovat kiinni paalupaikassa. Aika-ajosessioita on yhteensä kolme, mutta kahdelle viimeisimmälle odotetaan vesisadetta.

Lauantaina itse kisa käynnistyy Suomen aikaan kello 16.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.