Herttuatar Sarah paljasti lempinimensä kuningatar Elisabetille: "Hän oli hyvin, hyvin erityinen"

27:24
Millainen oli kuningatar Elisabetin valtakausi – haastattelussa Suomen entinen Lontoon-suurlähettiläs Jaakko Laajava

Herttuatar Sarah paljasti lempinimen, jolla hän tapasi kutsua kuningatar Elisabetia.

Herttuatar Sarah oli tällä viikolla puhumassa viime vuonna julkaistusta A Heart for a Compass -romaanistaan Henley Literary -kirjafestivaaleilla. Puheensa lomassa herttuatar paljasti lempinimen, jolla hän tapasi kutsua edesmennyttä kuningatar Elisabetia.

– Olen tuntenut pomon koko elämäni, eikä ole toista hänen kaltaistaan, Sarah sanoi kuningatar Elisabetiin viitaten.

Herttuatar oli naimisissa kuningattaren toisen pojan, prinssi Andrew'n kanssa vuodesta 1986 vuoteen 1996.

Sarah sanoi, ettei hän olisi tehnyt mitään ilman kuningattaren, "pomon", siunausta tämän eläessä. Hän muisteli antaneensa kirjansa kuningattarelle ja todennensa perään, ettei monarkin tarvitsisi lukea sitä.

– Mutta luulen, että hän oli niin ylpeä, että teimme [kirjan]. Ja se on minulle iso juttu. Hän oli hyvin, hyvin erityinen, Sarah jatkoi edelleen kuningattareen viitaten.

Herttuatar muisteli kuningatarta koskettavasti myös päivä tämän kuoleman jälkeen. Hän jakoi Instagram-tililleen monarkin valokuvan, jonka kylkeen oli raapustettu sydäntä riipivä teksti.

– Sydämeni on särkynyt hänen majesteettinsa kuningatar Elisabetin poismenon vuoksi. Hän jättää jälkeensä poikkeuksellisen perinnön: fantastisimman esimerkin velvollisuudesta, palvelusta ja vankkumattomuudesta sekä jatkuvasta ja vakaasta läsnäolosta valtionpäämiehenä yli 70 vuoden ajan, Sarah kirjoitti.

– Hän on antanut koko elämänsä epäitsekkäästi Ison-Britannian ja Kansainyhteisön ihmisille. Minulle hän oli uskomattomin anoppi ja ystävä. Tulen aina olemaan hänelle kiitollinen siitä anteliaisuudesta, jota hän osoitti minulle pysyessään lähelläni myös eroni jälkeen. Tulen kaipaamaan häntä enemmän kuin sanat voivat ilmaista, hän jatkoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja