Herttuatar Meghanin tyyli maksaa maltaita – vaatteisiin kulunut miljoona dollaria alle vuodessa

Kuka on prinssi Harryn tuleva puoliso Meghan Markle? 2:51

Britannian prinssi Harryn puolisosta, herttuatar Meghanista, on tullut tyyli-ikoni, joka inspiroi muodin ystäviä ympäri maailman. Halvalla asukokonaisuudet eivät kuitenkaan synny.

VIDEO: Kuka on Meghan Markle?

Prinssi Harry ja yhdysvaltalainen näyttelijä Meghan Markle kertoivat kihlauksestaan marraskuussa 2017 ja menivät naimisiin toukokuussa 2018. Häiden myötä Meghan sai Sussexin herttuattaren tittelin ja hänestä tuli rakastettu osa kuningatar Elisabetin luotsaamaa brittihovia.

Hovin jäsenten tyyli on kautta historian ollut suurennuslasin alla ja myös Meghanin käyttämiä asusteita on myyty loppuun pikavauhtia. Kaikkiin herttuattaren asuihin olisi varaa vain harvalla, sillä hoviasiantuntija Katie Nicholl arvioi, että kihlauksen jälkeen Meghanin asuihin on uponnut peräti miljoona dollaria eli noin 860 000 euroa.

Suurin osa summasta upposi hääasuihin, joita Meghanilla oli kaksi. Ensimmäinen hääpuku nähtiin herttuattaren yllä Pyhän Yrjön kappelissa. Givenchyn pitkähihainen häämekko maksoi noin 440 000 dollaria.

MTV:n häälähetyksen kommentaattorina toiminut muotitoimittaja Sami Sykkö kuvaili herttuattaren häätyyliä klassiseksi ja veistokselliseksi. 

– Hän pukeutuu yksinkertaisesti, mutta kuitenkin kiinnostavalla tavalla, Sykkö summasi lähetyksessä. 

Meghanin toisen hääasun suunnitteli Stella McCartney ja se kustansi noin 157 000 dollaria. Tuore herttuatar vaihtoi hihattoman asun ylleen rennompaa häävastaanottoa varten. 

Tavallisissa edustustilaisuuksissa herttuatar käyttää hieman edullisempia asuja. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan nähtiin häiden jälkeen ensimmäisen kerran Buckinghamin palatsissa järjestetyssä puutarhajuhlassa. Tilaisuudessa Meghan pukeutui Goatin vaaleaan, hihoista läpikuultavaan mekkoon, joka maksaa 643 dollaria.

Meghan osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös kuningatar Elisabetin syntymäpäiväjuhlallisuuksiin. Hän pukeutui tilaisuuteen Carolina Herreran suunnittelemaan asuun, joka sai kritiikkiä siitä, että se paljasti herttuattaren olkapäät.

Kesäkuussa herttuatar Meghan edusti ensimmäistä kertaa kahdestaan kuningattaren kanssa. Tuolloin hän pukeutui jälleen Givenchyyn. Valkoinen mekko – joka peitti visusti olkapäät – maksoi jopa 18 000 dollaria.

Kuka maksaa?

Katie Nicholl arvioi Entertainment Tonight -julkaisulle, että ennen häitä Meghan maksoi asunsa itse, mutta häiden jälkeen kulut on ohjattu Harryn isälle, prinssi Charlesille.

– Meghan varmasti osallistui itse hääpukujen kustannuksiin, mutta uskon, että palatsi hoiti suurimman osan laskusta, Nicholl pohdiskelee.

Vaikka herttuattaren vaatteiden hintalappu on suuri, Nicholl uskoo sen olevan hintansa väärti.

– Meghan on nyt kuningasperheen sanansaattaja. Häiden myötä hän on tuonut hoville hurjan määrän positiivista huomiota. Uskon, että puvut ovat olleet sen arvoisia, Nicholl vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat