Herttuatar Meghan rikkoi kuninkaallista etikettiä – korjasi erheensä pikavauhtia

Kuka on prinssi Harryn tuleva puoliso Meghan Markle? 2:51

Prinssi Harry, herttuatar Meghan ja kuningatar Elisabet edustivat yhdessä Kansainyhteisön tilaisuudessa.

VIDEO: Kuka on Meghan Markle?

Näyttelijä Meghan Markle liittyi brittihoviin toukokuussa, kun hän ja prinssi Harry menivät naimisiin. Samalla Meghanille myönnettiin Sussexin herttuattaren arvonimi.

Herttuatar on sittemmin osallistunut tiuhaan tahtiin kuningasperheen edustustilaisuuksiin, joista viimeisin järjestettiin tiistaina 26. kesäkuuta Buckinghamin palatsissa.

Pikavauhtia hoviin liittynyt Meghan on omaksunut kuninkaallisen etiketin pääosin esimerkillisesti, mutta myös harha-askelia on nähty esimerkiksi asuvalintojen kanssa. Aiemmin tässä kuussa Meghanin asua kritisoitiin siitä, että se paljasti herttuattaren olkapäät.

Myös tiistain tapahtumassa Meghan oli rikkoa etikettiä. Kun hän saapui tilaisuuteen, hän istui alas ja risti jalkansa polvien kohdalta. Etiketin mukaan kuninkaallisperheen naisten tulee pitää nilkat ja polvet aina yhdessä. Jos jalkoja haluaa pitää ristissä, ne ristitään nilkoista.

Meghan huomasi virheensä pian ja kallisti jalkansa sivulle. People-lehden toimittaja Simon Perry ikuisti tilanteen Instagram-tililleen.


Etiketti-ekspertti Myka Meier kuvailee jalkojen ristimistä polvien kohdalta suurimmaksi etikettivirheeksi, minkä nainen oi tehdä. Nilkoista ristiminen suojaa naisen siveyttä parhaiten etenkin tilanteissa, joissa häntä kuvataan suoraan edestäpäin.

– Nilkoista ristiminen on sivistynyt tapa, joka suojaa ja näyttää upealta kuvissa, Meier vinkkaa Peoplelle.

Lue myös:

    Uusimmat