Hersonin asukkaat kertovat ajasta Venäjän miehityksessä: "Pelkäsimme kuollaksemme" – vapautetussa kaupungissa valtava torijuhla

Vapautetun Hersonin asukas halasi brittitoimittajaa kesken lähetyksen kaupunginaukiolla: “Tunsimme joka päivä teidän tukenne” – kertovat ajasta Venäjän miehityksen alla 2:20
Katso millainen tunnelma kaupungissa on nyt.

Ukrainassa Hersonin kaupungin asukkaat ovat euforisia. Kahdeksan kuukautta Venäjän miehityksen alla on ohi.

Artikkelin alussa olevalta videolta voi nähdä hersonilaisten tunteen todellisuudessa. Ukrainan joukkoja kohdellaan kaupungin kaduilla sankarivalloittajina.

Uutiskanava CNN:n toimittaja Nic Robertson kertoo, että Venäjän miehityksen alla Hersonin asukkaat elivät pimennossa maailmalta. Heillä ei ollut internetiä, sähköä, juoksevaa vettä tai televisiota.

Nyt kaupunginaukio tulvi ihmisiä, kun uutiskanava teki suoraa lähetystä paikan päältä. Hersonilaiset Olga ja Julia kertoivat ajasta Venäjän miehityksen alla.

– Uskon, että monet nyt täällä olevista ihmisistä olivat piilossa, Olga kertoo.

– Pelkäsimme kuollaksemme, että Venäjän sotilaat tulevat minä hetkenä hyvänsä ovesta sisään kotiimme. Että he kävelevät sisään, kuin he asuisivat siellä ja varastavat, kaappaavat tai kiduttavat, Olga jatkaa.

Pelko ei ollut aiheeton.

– Ja se todella oli todellisuutta. Minulle tulee kylmiä väreitä, kun puhun tästä, Olga sanoo.

Niin ikään hersonilainen Julia kertoo kuukausien olleen raskaita.

– Jokainen ukrainalaisperhe odotti meidän sotilaitamme, meidän armeijaamme, Julia kertoo.

– Kiitos, kun olette tukeneet meitä. Tunsimme joka päivä teidän tukenne. Saanko halata sinua? Julia kysyy brittitoimittajalta artikkelin alussa olevalla videolla.

Videolla voi nähdä Hersonin kaupungin ihmisten ilon synkän jakson jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat