Hermot kireällä? Huomioi sisustuksessa viisi tekijää

Työpäivät ovat yleensä hektisiä, joten kotiin saapuessa tunnelman tulisi olla erityisen rentouttava. Muutamalla helpolla keinolla saat asunnostasi rauhallisuuden tyyssijan.

Eikö rentoutuminen onnistu edes kotona? Tämä saattaa johtua useasta syystä, mutta onneksi keinoja sen helpottamiseen on runsaasti.

Raivaa häiriötekijät

Rauhallisuuden tavoittelu on lähempänä, kun siivoat asunnosta turhat roskat ja hävität myös esineet, jotka aiheuttavat ylimääräistä stressiä. Vaihda esimerkiksi rauhattomuutta luovat esineet iloisiin valokuviin.

Lisää vihreän ja sinisen sävyjä

Tietyt sävyt edistävät miellyttävää tunnelmaa. Vihreät sävyt kiihottavat luovuutta, rauhallisuutta sekä tuovat sisustukseen raikkautta. Vihreä on myös elämän väri. Siniset sävyt rentouttavat ja tuovat sykettä alemmas, joten sinistä kannattaa hyödyntää erityisesti makuuhuoneessa.

Jätä huoneisiin tilaa

Rauhattomuutta aiheuttaa myös se, jos huoneissa on liikaa huonekaluja ja esineitä. Huonekalujen välillä pitäisi olla riittävästi tilaa, jotta eteneminen on helppoa ja varpaat säästyvät kovilta kolauksilta. Tavaroita ei siis kannata hamstrata.

Huonekasvit

Huonekasvit piristävät asuntoa pirteällä värityksellään. Väri ei ole kuitenkaan ainut hyvä syy hankkia lisää huonekasveja, sillä ne myös kosteuttavat kuivaa huoneilmaa.

Huonekalut tasapainossa

Hyödynnä huoneissa niin kovia kuin myös pehmeitä huonekaluja. Pehmeät huonekalut tuovat huoneisiin mukavuutta ja lohtua. Kovat huonekalut taas saavat tuntemaan pysyvyyttä ja tasapainoisuutta.

Lue lisää:

Lähde: Health

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat