"Herkku" Vuorinen pyssytti itsensä kuukauden pelaajaksi

FC Hongan 24-vuotias hyökkääjä Hermanni Vuorinen on nimetty Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi huhtikuussa. Hän viimeisteli kolmessa liigapelissä huimat kuusi täysosumaa. Kuukauden valmentajaksi valittiin IFK Mariehamnin Pekka Lyyski.

Kuluvan kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa Vuorinen iski kummassakin yhden maalin, ja kolmannessa rävähti, kun liigan maalikuningas vuosimallia 2006 latoi pallon peräti neljä kertaa VPS:n verkkoon. Kaikkiaan porilaislähtöinen kärkimies on tehnyt liigaurallaan 41 maalia 114 ottelussa. Hongan lisäksi "Herkku" on edustanut Veikkausliigassa FC Jazzia, AC Allianssia ja HJK:ta.

- Olihan huhtikuu nappistartti kaudelle. Jälkikäteen, kun ajattelee niin ainakaan se VPS-peli ei olisi voinut paremmin mennä. Kahdessa ensimmäisessä pelissä ote olisi saanut olla hieman aktiivisempi. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tulosta tuli, Vuorinen totesi valinnasta kuultuaan.

Lyyski luotsaa kuukauden joukkuetta

IFK Mariehamnin huhtikuussa liigan jaetulle kärkipaikalle luotsannut Pekka Lyyski nousi kuukauden joukkueen valmentajaksi. Ahvenanmaalaisten saldo oli kaksi voittoa ja tasapeli, mihin Lyyskin mukaan osaltaan siivitti kolmen kotiottelun putki kauden alkuun.

- Onhan se hieno saada tämä palkinto, ja nöyrin mielin otan sen vastaan. Joukkue on kuitenkin kentällä ollut, ja heitä pitää kiittää tästä asiasta. Meillä on myös fanaattinen kotiyleisö, joka on ottanut hyvin vastaan uudistetun joukkueen, Lyyski kiitteli.

IFK:sta kuukauden joukkueeseen valittiin lisäksi toppari Paulus Arajuuri ja hyökkääjä Sasha Anttilainen, joista kumpikin viimeisteli huhtikuussa yhden maalin. Muista kärkiryhmistä sekä HJK:n että FC Lahden edustus on niinikään kaksi pelaajaa. Klubista kuukauden joukkueessa ovat puolustajalupaus Jukka Raitala ja kolme osumaa huhtikuussa iskenyt hyökkäyspään maestro Valeri Popovits. Lahtelaisista Heikki Haara otti paikkansa puolustuksen keskustasta, ja keskikentän pohjalla peliä ohjaa Jukka Vanninen.

Maalivahdin tontille nimettiin FF Jaron Markus Koljander, joka joutui taipumaan kuukauden kahdessa ottelussa vain kerran. Hakasta mukaan mahtui kolme maalia huhtikuussa viimeistellyt laitapakki Pietari Holopainen.

Joukkueen täydentävät keskikentän laiturit TPS:n Wayne Brown ja MYPAn Ilari Äijälä. Molemmat onnistuivat huhtikuussa myös maalinteossa, Äijälä jopa kolmesti.

Veikkausliigan kuukauden joukkue (4-4-2):

Maalivahti: Markus Koljander (Jaro)

Puolustus: Jukka Raitala (HJK) – Paulus Arajuuri (IFK) – Heikki Haara (Lahti) – Pietari Holopainen (Haka)

Keskikenttä: Wayne Brown (TPS) – Valeri Popovits (HJK) – Jukka Vanninen (Lahti) – Ilari Äijälä (MYPA)

Hyökkäys: Hermanni Vuorinen (Honka) – Sasha Anttilainen (IFK)

Kuukauden pelaaja: Hermanni Vuorinen (Honka)

Kuukauden valmentaja: Pekka Lyyski (IFK)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja