Esport Honka Oy hakeutuu konkurssiin

Miesten jalkapalloliigassa pelanneen Hongan taustayhtiö Esport Honka Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelle. Asia käy ilmi Oikeusrekisterikeskuksen julkaisemasta maksukyvyttömyysrekisteristä.

Espoolaisseura ilmoitti viime viikolla, ettei se hae liigalisenssiä ensi kaudelle talousvaikeuksiensa takia. Keskiviikkona selvisi, ettei Honka hae lisenssiä myöskään kahdelle seuraavalle sarjatasolle. Esport Honka Oy:n konkurssihakemuksesta kertoi tänään ensimmäisenä Iltalehti.

FC Hongan pääomistaja Färid Ainetdin kertoi torstaina Länsiväylälle, että Tapiolan jalkapallostadionin rakennushankkeen viivästyminen on syy, miksei Hongan rahoitusta jatketa. Julkisuudessa ovat viime aikoina olleet esillä Hongan pelaajien ja valmentajien palkkarästit. Ainetdin sanoi Länsiväylälle, että palkkarästit on määrä kuitata palkkaturvan kautta.

Honka sijoittui päättyneellä kaudella jalkapalloliigassa viidenneksi. Espoolaisjoukkue eteni eurolopputurnauksessa finaaliin, jossa se taipui VPS:lle. Suomen cupissa Honka ylsi finaaliin, jossa se hävisi Ilvekselle.

Pelien määrä jatkua Kakkosessa

Esport Honka Oy:n alaisuudessa toimineella Honka Akatemialla on paikka miesten neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Kakkosessa. Hongan liigassa pelanneen edustusjoukkueen ja Kakkosen akatemiajoukkueen sarjapaikat omistaa Honka ry, mutta niitä on hallinnoinut Esport Honka Oy.

Honka ry kertoi torstaina kotisivuillaan, että se ottaa haltuunsa miesten Kakkosen paikan ja alle 17-vuotiaiden poikien SM-karsintapaikan. Hongan miesten taru näyttää siis jatkuvan Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hongan paikalle liigaan on ensimmäisenä tyrkyllä helsinkiläinen Gnistan.

Lue myös:

    Uusimmat