Henna Kalinainen pääsi keuhkokuumeen jälkeen sairaalasta – näin hänen tyttärensä reagoi kotiinpaluuseen

Henna Kalinainen purskahtaa itkuun kuullessaan kehonkoostumusmittausten tulokset 0:31
Henna Kalinainen oli mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa vuonna 2022.

Podcast-juontaja Henna Kalinainen joutui tänä keväänä sairaalaan kahteen otteeseen.

Tosi-tv-tähti ja podcast-juontaja Henna Kalinainen  pääsi sairaalasta kotiin pääsiäisen jälkeisellä viikolla, mutta ehti olla siellä vain muutaman päivän, kun hänen vointinsa romahti jälleen ja hänet kiidätettiin ambulanssilla Malmin sairaalaan torstaina 13. huhtikuuta.

Kalinainen kuitenkin kertoi MTV Uutisille päässeensä takaisin kotiin 19. huhtikuuta. Hänen kihlattunsa ja tyttärensä Joannan isä Jarkko tuli hakemaan hänet sairaalasta tyttären ollessa hoidossa Kalinaisen äidillä.

– Sain kotoutumispäätöksen, vaikka minulla oli edelleen keuhkokuume. Se johtuu siitä, että paikka missä olin, niin siellä on keuhkonsiirtoa odottavia potilaita ja ihmisiä, joilla on erittäin vakavia keuhkosairauksia. Minulla ei ollut tarvetta enää olla siellä, Kalinainen kertoi MTV Uutisille 21. huhtikuuta.

Kalinaisella oli empyeema, joka on Terveyskylän sivuston mukaan keuhkopussin märkäkertymä, joka kehittyy joskus keuhkokuumeen tai rintaonteloon kohdistuvan toimenpiteen jälkikomplikaationa. Kalinaisella on edelleen nestettä keuhkoissa.

– Olen edelleen keuhkosairas. Minua tutkittiin sairaalassa ultraäänellä, ja oltiin laittamassa dreeni, mutta antibiootti oli tehonnut niin hyvin, että vointini koheni välittömästi, kun minut siirrettiin keuhkopolille. Siellä aloin nähdä tulevaisuuden ja valon, ja alkoi olla positiivinen fiilis. Dreenillä olisi imetty nestettä, mutta sitä oli niin vähän, ettei toimenpiteeseen tarvinnut ryhtyä. Se oli positiivinen uutinen, Kalinainen kertoi.

Kalinainen sai sairaalassa suonensisäistä antibioottia, mutta kotoutumisen mahdollistamiseksi hänelle kokeillaan suun kautta otettavaa antibioottia, jonka pitäisi olla yhtä tehokas.

– Olen niin onnellinen, kun pääsin kotiin. Antibiootti jatkuu vielä 30 vuorokautta, jolloin mahdollisesti keuhkokuume on selätetty. Tässä on vielä pitkä matka edessä. Ei voi juhlia vielä, koska sairaalasta pääsystä on kulunut vasta kaksi vuorokautta. Mutta jaksoin tänään aamupäivällä hyvin nousta sängystä ja olen jaksanut jopa vähän siivota ja leikkiä tyttäreni kanssa. Varovasti pitää ottaa, mutta antibiootit tuntuvat tehoavan, Kalinainen kertoi helpottuneena.

Hänen keuhkojaan seurataan ainakin seuraavat kaksi kuukautta jokaviikkoisin laboratorikokein, jotta nähdään, onko neste poistunut. Siinä ajassa hänen oletetaan tervehtyvän. Suunta tuntuu nyt oikealta, sillä hänen pistävän kova rintakipunsa on poistunut oikeastaan kokonaan.

– Se on niin lievää, ettei sitä kotona kivunlievityksen kanssa oikeastaan edes havaitse. Hengästyn tietysti puhumisesta ja sängystä nouseminen sekä kävely keittiöön aiheuttavat vielä urheilusuorituksen jälkeisen olotilan.

Olo vaihtelee päivän mukaan.

– Jos päivän aikana tulee liikaa rasitusta, niin seuraavana päivänä olen täysin kykenemätön mihinkään. Pienin askelin menen eteenpäin. Jos vointini kääntyy laskuun, niin ei tarvitse enää soittaa ambulanssia, vaan voin mennä suoraan osastolle. Kotona on nyt turvallinen olo.

Kalinaisella ei ole vastausta siihen, mistä hänen keuhkokuumeensa on mahdollisesti tullut.

– Toki kuntoni on huonontunut viimeisen parin vuoden aikana ja painoa on tullut lisää. Yleisvointini on ollut tosin ihan hyvä. Raudanpuutetta on ollut, mutta se on korjattu. Koen kuitenkin olevani perusterve. Tämä vuosi on muutenkin ollut sellainen, että olemme olleet varmaan seitsemän viikkoa kipeänä, ellei jopa enemmän. On ollut paljon huonoa tuuria ottaen huomioon, ettei tyttäreni ole aloittanut edes vielä päiväkotia. Todennäköisin syy tälle voi olla pitkittynyt flunssa ja alentunut vastustuskyky.

Kalinaisen tytär suhtautui äidin poissaoloon hyvin, sillä hänelle molemmat vanhemmat ovat muodostuneet yhtä tärkeiksi korona-ajan etätöiden ja kotona olemisen takia. Tytär ei reagoinut äitinsä sairaalassa olemiseen, kuten Kalinainen oli ajatellut.

– Ei kauheasti surrut tai ikävöinyt. Paljon hän minusta kuitenkin puhui. Kun tulin kotiin, hän sai onnellisuushepulin, juoksi ympäri taloa ja tuli koko ajan syliini. Seuraavana päivänä hänellä oli kerhopäivä, mutta hän ei halunnutkaan lähteä sinne. Se on hänen lempijuttunsa. Mutta nyt on aivan normaalitila. Tällä hetkellä tosin en saa laittaa häntä nukkumaan, kun olin kaksi viikkoa poissa sairaalassa, vaan isin pitää laittaa, Kalinainen naurahti.

Henna Kalinainen on jakanut perheestään kuvan Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tällä hetkellä Kalinainen tekee kerran viikossa Vilma Karjalaisen kanssa yhteistä Mamma Mia - podcastia, mutta muut asiat ovat väistyneet levon tieltä.

– Terveys on tärkeintä. Jos tämä on jotain opettanut, niin tämän kesän ja vuoden suunta muuttui. Keskitymme vain siihen, että perheenä liikumme paljon, voimme hyvin ja pidämme kivan loman rentoutumiseen. Sen kummempia tavoitteita ei ole.

Kalinaisen tytär syntyi tammikuussa 2021.

Lue myös:

    Uusimmat