Henkilöstöpula riivaa hoitokotia Itä-Suomessa: Attendo keskeyttää vanhusten hoidon

Attendon omistaman Muurutvirran hoivakodin toiminta ajetaan pääosin alas henkilöstöpulan vuoksi, tiedottaa Aluehallintavirasto. Hoitokoti sijaitsee Muutvirralla Itä-Suomessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on valvonut Muurutvirran hoitokodin hoitohenkilöstön määrää ja rakennetta, jotka eivät ole ollut luvan mukaisia. Hoitokodissa on 26 vanhusta ja 10 kehitysvammaista.

Valvonta aloitettiin Kuopion kaupungin toimesta huhtikuussa 2021 ja lopulta Aluehallintavirasto teki tarkastuskäynnin hoitokotiin viime viikolla.

"Ei riittävästi hoitohenkilöstöä"

Aluehallintavirasto kertoo, ettei henkilöstön määrä ja rakenne ole toimiluvan mukaisia ja vastaa asiakkaiden tarpeita. Tästä syystä Attendo on päättänyt keskeyttää vanhusten toimintayksikön toiminnan 23. heinäkuuta alkaen.

– Tällä hetkellä vanhusten toimintayksiköllä ei ole riittävästi hoitohenkilöstöä. Attendo Juankosken Hoiva Oy on pyrkinyt rekrytoimaan henkilöstöä. Yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta ei pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä, Aluehallintaviraston tiedotteessa kerrotaan.

Kehitysvammaisten toimintayksikön toiminta jatkuu luvan mukaisena. Sinne on siirtynyt hoitohenkilöstöä vanhusten toimintayksiköstä. 

– Aluehallintovirasto jatkaa kehitysvammaisten toimintayksikön valvontaa.

Uutista korjattu 23.7. kello 10.17: Päätöksen hoivakodin keskeyttämisestä teki Attendo, eikä Aluehallintavirasto. Lisäksi korjattu vanhusten oikea määrä hoitokodissa. Vanhuksia oli hoitokodissa 26, eikä 23.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja