Mainos

Henkilöautoon muuttaneet karkurimehiläiset eivät pääse enää ravintolaan

Lauantaina ravintola Savoysta karannut mehiläisparvi odottaa nyt asettumista uuteen pesäänsä.

– Mehiläiset odottavat nyt pesäyttämistä, ne eivät ole hädissään, sillä niillä on tarpeeksi ruokaa mukanansa. Kun mehiläiset lähtevät parveilemaan, niillä on ruokaa niin kauan kun ne jaksavat lentää, ainakin parin päivän tarpeisiin, kertoo mehiläishoitaja Auli Kontinen.


Mehiläisparvi ei enää palaa ravintolaan, sillä ne asettuvat paremmin uuteen pesäänsä, jos se on uudessa paikassa. Parvella on tapana levittäytyä uusille alueille, jos edellinen pesä on liian ahdas tai pesässä on useampi kuningatar – näin kävi myös ravintola Savoyn karkulaismehiläisille.

– Samassa pesässä ei voi olla kauhean monta emoa, ne tappavat toisensa, kunnes jäljelle jää vain yksi. Kesä on ollut aika onneton, eivätkä mehiläiset voi lentää sadesäällä. Mehiläiset kokevatkin ahtauden tunnetta helpommin, kun ne joutuvat olemaan sisätiloissa, Kontinen kuvailee.

10 000 mehiläisen karkulaisparvi valtasi Helsingin keskustassa pysähdyksissä olleen henkilöauton. Mehiläishoitajan mukaan on tyypillistä, että uutta pesää etsivät mehiläiset asettuvat aluksi vanhan pesän läheisyyteen.

–Parveilu on mehiläisten tapa asettautua uusille alueille. Kun parvi lähtee pesästä, ne lähtevät kerralla ja jäävät lähistölle. Koko parven ei ole turvallista lähteä etsimään uutta pesää, vaan muutama yksittäinen mehiläinen hajaantuu etsimään uutta kotia, Auli Kontinen kertoo.

Kun karkulaisparvi valtasi henkilöauton, mehiläiset olivat vielä odotusvaiheessa. Kun Kontinen ehti paikalle, mehiläiset olivat jo löytäneet mieleisen paikan.

– Mehiläisiä oli konepellin alla ja tiivisteiden välissä. Matkustamon puolella ei kumma kyllä ollut yhtään mehiläistä, Kontinen sanoo.

Kontisen mukaan mehiläisparvi ei hirveästi ehdi tuottamaan hunajaa enää tämän vuoden puolella.

– Syksymmällä katsotaan sitten, pärjäävätkö mehiläiset omillaan vai yhdistetäänkö ne jonkin toisen parven kanssa, mehiläishoitaja Auli Kontinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.