Helsinkiläismies sai 10 miljoonan arvoisen puhelun sunnuntaina – salasi jättivoiton läheisiltäänkin: "En ihan heti aiokaan kertoa"

Loton 10 miljoonan euron jättipotti kuitattiin Helsingissä – tämä kaikki voittajasta tiedetään 4:09
Loton 10 miljoonan euron jättipotti kuitattiin Helsingissä – tämä kaikki voittajasta tiedetään.

Viime lauantain 10 miljoonan lottovoitto meni helsinkiläismiehelle. Nyt hän kertoo voitostaan Veikkauksen haastattelussa.

– Mietin, että mistäköhän numerosta oli yritetty soittaa sunnuntaina. Ajattelin, että eivät ne varmaan mitään työasioitakaan ole ja soitin takaisin kun katsoin, että Veikkauksen numerosta oli tavoiteltu. En tiennyt asiasta yhtään mitään ja sovimme, että käyn katsomassa pelitilini ja palataan sitten tarvittaessa asiaan, voittaja kertoo Veikkaukselle.

Pelitililtä asia varmistui. Hän oli voittanut 10 miljoonaa euroa.

– Kyllähän se on tässä pyörinyt monta kertaa mielessä, että onko tuo voitto totta ja tapahtuivatko nuo puhelut oikeasti. Ehkä sen sitten lopulta uskoo todeksi, kun rahat tulevat kolmen viikon kuluttua, hän kuvaili maanantaina ajatuksiaan Veikkaukselle.

Arkeaan hän ei aio muuttaa eikä töissäkäymistä lopettaa.

– En ole vielä kertonut kenellekään voitosta ja en ihan heti aiokaan kertoa. 

Vain aniharva salaa voittonsa täysin

Veikkauksen viestintäpäällikkö Pipsa Öhman kertoo MTV Uutisille, että ei ole erityisen tavallista, että suurvoittaja ei kerro voitostaan kenellekään. Moni tarvitsee kuitenkin aluksi miettimisaikaa, ennen kuin asian paljastaa läheisilleen.

– Jos voittaja ei kerro asiasta pidemmällä aikavälilläkään kenellekään, niin se on sitten jo harvinaisempaa.

Veikkaus tutki asiaa vuonna 2018. Selvisi, että vain kolme prosenttia suurvoittajista ei kerro voitostaan kenellekään.

Helsinkiläismiehen ensimmäinen iso käyttökohde rahoille on selvä. Muuten hän aikoo miettiä huolella, mihin rahoja käyttää.

– Olen säästänyt asunnon ostoon käsirahaa. Sitä tuli kerralla nyt riittävästi ja voi katsella sopivaa asuntoa ja sijaintia, mihin olisi hyvä asettua. Läheisiäni aion auttaa taloudellisesti, joten siinä kohtaa pitää varmaankin heille kertoa voitosta.

Näin loton suurvoittajat kertovat rikastumisestaan

– 87 % kertoo puolisolle/kumppanille

– 51 % lapsilleen (Kaikilla kyselyyn vastanneista ei ollut lapsia. 2/3 kyselyyn vastaajista, joilla oli lapsia, kertoi heille.)

– 48 % omille vanhemmilleen

– 45 % sisaruksilleen

– 31 % ystäville

– 18 % muille sukulaisille

– 17 % työkavereille

– 4  % naapureille

– 3 % lapsenlapsille

Lähde: Veikkaus

Lue myös:

    Uusimmat