Helsinkiläislähtöinen Isis-Sanna vetoaa nyt äitiinsä: "Ota yhteyttä Punaiseen Ristiin tai hallitukseen, tai johonkin, joka voi järjestää meidät pois täältä"

Suomalainen Sanna avaa lisää CNN:n haastattelussa raakaa elämäänsä Isis-vaimona 9:48
Sanna CNN:n haastattelussa

Äärijärjestö Isisin hallitsemalle alueelle Syyriaan muuttanut helsinkiläislähtöinen Sanna haluaa edelleen takaisin Suomeen. Hän kertoi asiasta aiemmin uutiskanava CNN:lle ja nyt National Geographic- televisiokanavalle.

– Kyllä haluan tulla takaisin Suomeen, ehdottomasti, ehdottomasti, ehdottomasti, Sanna sanoi CNN:n haastattelussa.

Nyt hän uudistaa pyyntönsä National Geographicille.

Sanna, 47, lähti Isisin hallitsemalle alueelle neljä vuotta sitten marokkolaistaustaisen miehensä kanssa. Sannalla on neljä lasta, joista nuorin on syntynyt hänen Syyriassa olonsa aikana.

– Kun saavuin ensimmäisen kerran kalifaattiin, elämä oli hyvää. Lapset kävivät koulua. Meillä oli normaali elämä, Sanna sanoo National Geographicille.

Isisin kalifaatin romahdettua sen aiemmalle alueelle jäi tuhansia entisiä Isis-taistelijoita, näiden perheenjäseniä ja muita, jotka jollakin tavalla olivat kytköksissä järjestöön. Sanna on lapsineen al-Holin leirillä, jossa on yli 60 000 naista ja lasta entisen kalifaatin alueelta. Olot leirillä ovat kurjat ja humanitaarinen kriisi on kulman takana.

Sanna toistaa National Geographicille jo CNN:n haastattelussa ilmaisemansa toiveen palata lapsineen takaisin Suomeen. Hän vetoaa haastattelussa äitiinsä, jotta tämä ottaisi yhteyttä eri tahoihin.

– Haluan sanoa äidilleni: Ota yhteyttä Punaiseen Ristiin tai hallitukseen tai johonkin, joka voi järjestää meidät pois täältä. Haluan tulla Suomeen ja asua siellä. Kadun sitä, että tulin tänne, koska täällä ei tosiaankaan ole mukavaa. En halua olla täällä enää, mutta en voi muuttaa historiaa, Sanna sanoo National Geographicille.

National Geographicin haastattelusta kertoo ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat