Mainos

Helsinkiläisiä ei helle pysäyttänyt

Tänään on ollut kesän toistaiseksi lämpimin päivä. Esimerkiksi Lieksassa lämpömittari kohosi 31,8 asteeseen. Helsingissäkin päästiin nauttimaan 28 asteen lämpötilasta.

Urheilijapiireissä hellettä ei kavahdettu. Mustikkamaan uimarannalla lihaskuntoliikkeitä tehneen Mika Kunnarin mielestä sää oli mitä sopivin kuntoilemiseen.

– Kun 11 kuukautta vuodessa on tuolla punttisalin hämärässä ja loskan keskellä tarpoo punttisalille, niin tämä on ihan parasta liikuntaa, mitä voi tehdä.

Hieman väsyneempi oli tunnelma Kulosaaren tenniskentillä tenniksen yleisten luokkien SM-kilpailuissa. Eilen kilpailleelle Roope Kailaheimolle helle meinasi tehdä tenän, mutta onneksi vasta ottelun jälkeen.

– Mä en ihan tarkalleen tiedä, mitä siinä kävi, mutta otin siinä normaalit suihkut ja loppuverryttelyt ja sitten hiki vain virtasi ja se ei meinannut loppua millään. Koitettiin pitää jääpussia siinä niskan päällä ja muuta, mutta kyllä siinä monta tuntia meni, niin että hien virtaaminen loppui ja pääsi takaisin normaaliin juomiseen ja syömiseen kiinni, Kailaheimo kertoi.

Hän epäili, että oli juonut ja syönyt liian vähän suolaa ennen peliä. Kilpailujohtaja Joonas Heinonen muistutti, että nestetankkaus helteellä on urheilijalle kaikki kaikessa. Myös pää kannattaa suojata.

Rennompaa helteen viettoa rannoilla

Rennommissa tunnelmissa hellepäivää viettivät muun muassa Niina Nyström, Masi Silvennoinen, Marjus Tuomi ja Liinu Silvennoinen.

– Koko päivä ollaan oltu rannalla, Niina Nyström kertoi Mustikkamaan uimarannalla.

– Olen käynyt kolme kertaa uimassa. Vesi oli nyt 20 astetta. Kyllä se friskaa. Kyllä se on se uiminen, se on hirveän kivaa, Marjus Tuomi sanoi.

Uimarannalla muistettiin myös suojakertoimet.

– Taitaa olla 50. Lainasin lapselta suoraan, koska tiesin, että olen koko päivän ulkona. Varmuuden vuoksi, Mustikkamaan rannalla päivää viettänyt Henna Auno kertoi.

Uimarantojen lisäksi Helsingin Uimastadionin maauimala oli tupaten täynnä uimareita ja päivän paistattelijoita. Uima-altaassa viihtynyt Robert Tibiyea kertoi syynkin polskimiseen uima-altaassa meren sijaan.

– Täällä ei ole kiviä eikä kaikkia niitä ällöttäviä juttuja.

Myös tänään Helsingin Hietaniemen uimarannalla alkanut festivaali Rock the Beach keräsi alueen lähelle festaritunnelmissa olevia ihmisiä jo päivällä. Heitäkään ei helle haitannut.

– Eihän tästä Suomen kesästä voi muuta kuin nauttia, festareihin valmistautunut Juha Järvinen totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.