Katso kuvat, jos uskallat! Helsinkiläisestä kylpyhuoneesta löytyi vessanpöntöstä luikerrellut pytonkäärme

Helsinkiläisestä kylpyhuoneesta löytyi vessanpöntöstä luikerrellut pytonkäärme 0:22
Katso, jos uskallat: Tällainen otus sihisi WC-pöntössä Helsingin Pohjois-Haagassa.

Helsingin Pohjois-Haagassa aamuöinen vessakäynti sai maanantaina odottamattoman käänteen, kun asukas löysi kylpyhuoneensa lattialta sinne kuulumattoman kuningaspytonkäärmeen.

Asukas hälytti paikalle Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön, joka pyydysti käärmeen ämpäriin ja vei Korkeasaaren eläintarhaan. Sieltä käärme toimitettiin Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (Hesy) ylläpitämään löytöeläintaloon. Käärmeen omistaja oli ilmoittautunut myös löytöeläintalolle ja alkuiltapäivästä karkulainen odotti pääsyä kotiin.

Käärmeen kiinniotto sujui tehtävän suorittaneen palomiehen mukaan ongelmitta. Kyseessä oli noin 30-senttinen poikanen. Pytonit ovat kuristajakäärmeitä, eli ne eivät ole myrkyllisiä.

Käärmetehtäviä harvemmin

Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön vastaava palomies Marko Lassila kertoo, että asunnoista löytyvistä käärmeistä tulee hälytyksiä korkeintaan kerran vuodessa.

– Sen sijaan luonnossa olevia tapauksia muistan toissa kesältä kaksi, joissa esimerkiksi joku on hylännyt käärmeen, Lassila kertoo.Asuntoihin karkulaiskäärmeet pääsevät ilmastointikanavan tai viemäriverkon kautta.

Toissa vuoden kesäkuussa Vantaan Länsimäessä oli kateissa 150-senttinen kuningasboa, joka lopulta löytyi omistajan asunnosta. Viime heinäkuussa puolestaan Kurikasta löytyi nuori boa, joka oli kadonnut asunnon edelliseltä asukkaalta. Käärme oli kurkistanut allaskaapista, kun uusi asukas oli tehnyt muuttoa.

– Käärmeet pystyvät yllättävän pieniin koloihin itsensä laittamaan, Lassila taustoittaa.

Vieraaseen käärmeeseen ei kannata koskea

Lassila muistuttaa, ettei asunnosta löytyvään vieraaseen käärmeeseen tai matelijaan kannata koskea, vaan Helsingissä pitää soittaa eläinpelastusyksikön numeroon tai suoraan hätäkeskukseen, joka hälyttää eläinpelastusyksikön.Helsingin eläinpelastusyksikköä pyörittää noin 20 palomiestä.

Yksikkö on ympäri vuorokauden hälytysvalmiudessa ja lähtee tehtäviin minuutin varoitusajalla. Yksikön pääasiallinen tehtävä on torjua eläinperäisiä tauteja, kuten lintuinfluenssaa ja rabiesta.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat