Mainos

Helsinkiläisellä ala-asteella epäonnen viikko: Luokan katto romahti, bussipysäkki paloi, oppilas sai aivotärähdyksen ja outo hiippari jakeli lapsille rahaa

0:18

Luokkahuoneen sisäkatto romahti osittain viime viikonloppuna Oulunkylän ala-asteella. Siitä alkoi surkeiden sattumusten sarja, johon liittyvät myös palanut bussipysäkki, bussiturma ja lapsille rahaa tarjonnut hiippailija.

Katso videolta, millaista jälkeä sisäkaton romahdus Oulunkylän ala-asteella aiheutti.

Epäonniset sattumukset ovat kohdanneet Oulunkylän ala-astetta kuluneella kouluviikolla. Rehtori Outi Rinta-Filppula kuitenkin vakuuttaa, ettei vastoinkäymisten anneta lannistaa.

Romahtanutta sisäkattoa seurasivat tuhopoltto, bussionnettomuus sekä lapsille rahaa tarjoava hiippari. Tapauksista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Oppilaalle aivotärähdys koulubussin äkkijarrutuksesta

Tiistaiaamuna huomattiin, että joku oli polttanut alakoulun lähellä sijaitsevan bussipysäkin.

Keskiviikkona taas yksi oppilas joutui sairaalaan bussionnettomuudesta seuranneen aivotärähdyksen vuoksi. Kuskina toimi harjoitteleva kuljettaja ohjaajan avustuksella.

– Yksi luokka oli retkellä ja bussi teki äkkijarrutuksen. Siellä oli kaatunut useampi ihminen Rinta-Filppula avaa.

Tuntematon mes tarjoaa rahaa lapsille

Oulunkylässä on myös liikkunut miespuolinen henkilö, joka on saanut osan oppilaista sekä vanhemmista varpailleen. Miehen tiedetään antaneen yhdelle alakoulun oppilaista rahaa.

– Mitään kaoottista ja dramaattista ei ole itse koulussa tapahtunut, että nämähän ovat sattumia, Rinta-Filppula naurahtaa.

Koululla ei anneta vastoinkäymisten lannistaa. Nyt tunnelma on väsynyt, mutta optimistinen. Rinta Filppula toivoo, että arki lähtee maanantaina rullaamaan, vaikka rutistus onkin ollut henkisesti kuluttava.

Koulukirjat hautautuivat romahtaneen katon alle

Oppilaat ovat joutuneet selviämään tämän kouluviikon ilman kirjoja, sillä ne hautautuivat romahduksen yhteydessä purun alle. Tänään vastaanotettiin ensimmäinen kirjakuorma. Pääasiassa oppilaat ovat selvinneet haasteellisesta viikosta hyvin.

– Moni on ollut tyytyväinenkin, että on ollut vähän vaihtelua ja päässyt enemmän retkille. Tietysti sitten on sellaisia lapsia, joille rutiinit ovat tärkeitä ja tuovat turvaa. Heillä on ollut ehkä vähän haasteellinen viikko, Rinta Filppula kertoo.

Opiskelut järjestetään ensi maanantaista lähtien Stadin ammattiopiston tiloissa. Kuljetusaikataulut on nyt saatu valmiiksi, mutta muuttotyöt jatkuvat läpi viikonlopun. Vielä ei ole selvillä, kuinka kauan korjaustoimenpiteet kestävät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.