Mainos

Helsinkiläisen alakoulun romahtanut katto aiheuttaa erikoisjärjestelyitä oppilaille – koululaisen isän suuri huoli: "Herää kysymys, mitä muuta on tehty väärin"

0:18

Oulunkylän ala-asteen luokkahuoneen sisäkatto romahti riittämättömän kiinnityksen takia. Oppilaan isä on nyt huolissaan siitä, mikä muu on voinut mennä vikaan.

Katso videolta karut kuvat: Tällaisen näyn osittain romahtanut sisäkatto jätti luokkahuoneeseen

Luokkahuoneen sisäkatto romahti osittain Oulunkylän ala-asteella viime viikonloppuna. Kaikkiaan 12 luokkahuonetta on nyt otettu pois käytöstä. Vielä ei ole selvää, kuinka kauan korjaustoimenpiteet kestävät.

– Tietysti se säikäytti. Onneksi tämä tapahtui viikonloppuna, vaikka eihän tällaista saisi tapahtua koskaan, toteaa Oulunkylän ala-asteella opiskelevan pojan isä.

Oppilaiden vanhemmille on nyt kerrottu, että yhteensä kahdeksan eri luokan opiskelut järjestetään ensi maanantaista lähtien Stadin ammattiopiston tiloissa. Välitunteja on tarkoitus viettää läheisessä puistossa ja kouluruokailu järjestää ammattiopistolla. Oppilaat kyyditään tilausbusseilla.

Haasteita korvaavien opetustilojen järjestämisessä

Tällä viikolla suurin haaste on ollut korvaavien opetustilojen järjestäminen. Toistaiseksi ala-asteella on jouduttu tekemään erikoisratkaisuja. Oppilaat ovat isän mukaan käyneet muun muassa tavallista enemmän retkillä.

– Siellä on esimerkiksi pidetty tunteja opettajainhuoneessa ja puukäsityöluokassa. Oma poika otti tilanteen aika rennosti. Hänestä on jännittävää, että opetusta on eri tiloissa kuin yleensä ja saa mennä retkille, isä kertoo.

Romahdus johtui kattorakenteiden riittämättömästä kiinnityksestä

Sisäkaton osittainen romahdus johtui kattorakenteiden riittämättömästä kiinnityksestä. Nyt kiinnitystä vahvistetaan kaikissa 12 luokkahuoneessa. Oulunkylän ala-aste on peruskorjattu kaksi vuotta sitten. Korjauksen tehnyt yritys on asetettu konkurssiin.

– Ihmetytti, että remontin taso oli tämä, että katot tulevat alas. Herää kysymys siitä, mitä muuta on tehty väärin, isä pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.