Helsinkiläisasunnosta löytyi 6,5 kiloa kokaiinia – takavarikkoon myös 20 000 euroa käteistä

Keskusrikospoliisi on tutkinut törkeiden huumausainerikosten kokonaisuutta ja takavarikoinut tutkinnan yhteydessä noin 6,5 kiloa kokaiinia, kolme kiloa amfetamiinia sekä huomattavan summan käteistä. Poliisi uskoo, että osa epäillyistä on tullut Suomeen vain huumausainerikoksen tekoa varten.

Poliisi on selvittänyt huhti-toukokuun aikana tapahtunutta kokaiinin levitystä. Kiinniotettuna on asiakokonaisuuteen liittyen ollut seitsemän henkilöä, joista kolme on edelleen tutkintavankeudessa.

Poliisi epäilee kahden tutkintavankina olevan ulkomaalaisen toimineen osana järjestäytynyttä rikollisryhmää ja matkustaneen Suomeen huumausaineiden levitystä varten. 

Helsinkiläisasunnosta löytyi 6,5 kiloa kokaiinia

Ensimmäiset kiinniotot tehtiin toukokuun ensimmäisellä viikolla, kertoo poliisi. Silloin takavarikoitiin noin 6,5 kiloa kokaiinia Helsingissä sijainneesta yksityisasunnosta.

Esitutkinnan perusteella epäillään, että epäilyt ehtivät myydä kokaiinia noin neljä kiloa pääkaupunkiseudulla ennen kuin jäivät kiinni. 

Tutkinnan aikana takavarikoitiin myös lähes 20 000 euroa käteistä. Poliisin mukaan rahojen epäillään olevan peräisin kokaiinin myynnistä.

Toinenkin epäily törkeästä huumausainerikoksesta

Tutkinnan yhteydessä paljastui toinenkin epäilty törkeä huumausainerikos. Rikokseen liittyen poliisi takavarikoi kesäkuun alussa yhden epäillyn hallitsemasta asunnosta Vantaalta noin kolme kiloa amfetamiinia.

Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yli 850 000 euroa, kertoo poliisi. Esitutkinta on valmistumassa ja lähiaikoina se on siirtymässä syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat