Mainos

Poliisi selvitti laajan huumevyyhdin: Amfetamiinikätkö löytyi rappukäytävästä Helsingin Itäkeskuksesta – kymmenen ihmistä vangittu

6:44

Helsingin poliisi on tutkinut vuoden alusta saakka laajaa huumausainerikoskokonaisuutta, jossa on levitetty amfetamiinia ja Subutexia erityisesti Helsingissä, mutta myös muualla Suomessa, esimerkiksi Pirkanmaalla.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Helsingissä tehdystä aloitteesta, jossa ehdotetaan huumeidenkäyttäjille tarkoitettua tarkastuspalvelua, jossa käyttäjä saisi tiedon käyttämänsä aineen koostumuksesta.

Esitutkinnan aikana vangittiin kymmenen epäiltyä ja takavarikoitiin 3,5 kiloa amfetamiinia ja tuhat Subutex-tablettia. Kokonaisuus ajoittuu viime kesän ja tämän vuoden kevään väliselle ajalle. Pääepäillyt otettiin kiinni huhtikuussa 2018.

– Epäiltyjen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten perusteella. Rikoskokonaisuuden esitutkinnassa on tutkittu noin pariakymmentä epäiltyä, joista kymmenen on edelleen vangittuina, rikoskomisario Kaarle Lehmus Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Vangitut pääepäillyt ovat 20–40-vuotiaita miehiä, joita kaikkia epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Muita noin kymmentä henkilöä epäillään pääasiassa perusmuotoisista huumausainerikoksista.

Suurin amfetamiinitakavarikko Itäkeskuksessa

Esitutkinnan aikana selvisi, että epäillyt ovat levittäneet yhteensä noin viisi kiloa amfetamiinia ja noin 12 000 Subutex-tablettia. Tästä määrästä poliisi on takavarikoinut noin 3,5 kiloa amfetamiinia ja noin tuhat tablettia Subutexia.

Loppukäyttäjille myydyn amfetamiinin hinta on ollut noin 35 euroa per gramma. Yhdestä Subutex-tabletista on pyydetty ostetusta määrästä ja paikkakunnasta riippuen 20–50 euroa. Levitettyjen huumausaineiden rahallinen arvo on siis yhteensä 415 000–775 000 euroa.

– Suurin yksittäinen amfetamiinitakavarikko tehtiin Itäkeskuksessa. Kerrostalon rappukäytävään piilotetussa kätkössä oli noin 2,5 kiloa amfetamiinia. Suurin Subutex-takavarikko, noin 700 tablettia, tehtiin yksityisasunnossa Kontulassa, Lehmus kertoo.

Huumeiden lisäksi poliisi on takavarikoinut noin 25 000 euroa käteistä rahaa, joista 20 000 euroa yhden epäillyn kiinnioton yhteydessä. Rahojen epäillään olevan peräisin huumausainekaupoista.

Esitutkinta valmistuu lähipäivinä, ja asia siirtyy syyteharkintaan tämän viikon aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.