Helsinkiläinen Ask on Vuoden ravintola 2014

Suomen Gastronomien Seura ry on valinnut helsinkiläisen ravintola Askin Vuoden ravintolaksi 2014.

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle Ask- ravintolalle. Vuoden ravintola -valinnasta vastaava perinteikäs gastronomien seura perustelee haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.

Kruununhakalainen Ask ammentaa tarjontansa mahdollisimman lähellä ja puhtaasti kasvaneista raaka-aineista. Askin annoksissa korostuvat pientuottajien luomu- ja biodynaamiset tuotteet sekä villiriista ja -kala.

– Ensiluokkaisten raaka-aineiden ominaisuuksien tuntemus ja niiden persoonallinen hyödyntäminen ovat Askissa huipputasolla. Ruoan lisäksi asetimme erityispainoa laadukkaalle palvelulle, jolla Ask erottautui tämän vuoden ravintolan valinnassa edukseen, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä Vuoden Ravintola 2014 -valintaa ja jatkaa:

–Kaikkinensa valinta oli erittäin haastava, sillä niin monta erinomaiseksi luokiteltavaa ravintolaa löytyy nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ruoanlaitossaan innovatiivinen ja silti vilpittömyytensä säilyttävä Ask täyttää kuitenkin paikkansa hienosti Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen arvoisesti.

Askissa korostuu kansainvälinen kokemus

Vuoden ravintola -tunnustus osuu samaan osoitteeseen toista kertaa, sillä Helsingin Kruununhaassa, Vironkatu 8:ssa toimi 20 vuotta sitten Safka, Vuoden ravintola 1994. Safkan jälkeen huoneistossa operoi kiitelty Luomo ja osoitteen fine dining -perinteitä jatkava Ask aloitti vuonna 2012.

Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat hakeneet kokemuksensa helsinkiläisten huippuravintoloiden lisäksi Pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta ja inspiroituneet raaka-aineita kunnioittavasta ruoanlaitosta. Kansainvälinen kokemus näkyy myös palvelussa, jota Askissa saa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja espanjaksi. Omistajapariskunta huomioi henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaan ja luo heille puitteiltaan miellyttävän ruokailuelämyksen. Positiivisesti yllättävänä kuriositeettina mainittakoon Askin alkoholiton mehumenu, joka on rakennettu viinisuositusten kaltaisesti jokaista 4 tai 8 ruokalajin menukokonaisuuden annosta tukemaan.

Ravintola Ask on myös Eat.fi -palvelun käyttäjien arvosteluiden perusteella yksi Helsingin parhaista fine dining -ravintoloista.

Suomen Gastronomien seura:

Suomen Gastronomien Seura on perinteikäs ruokaseura, johon kuuluu noin 300 hyvän ruuan ystävää. Seura pyrkii vaalimaan suomalaista ruuanlaittotaitoa sekä seuraa aktiivisesti kansainvälistä ruokamaailmaa. Seuran tavoitteena on suomalaisen ruuanvalmistustaidon kehittäminen ja kansainvälisen tunnettuuden lisääminen. Suomen Gastronomien Seura nimeää vuosittain myös Vuoden Ravintolan. Viime vuonna vuoden ravintolaksi valittiin helsinkiläinen Chef & Sommelier.

Aikaisemmat Vuoden ravintolat

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere

2010 Ravintola Juuri, Helsinki

2009 Ravintola OLO, Helsinki

2008 Ravintola Postres, Helsinki

2007 Ravintola Savoy, Helsinki

2006 Ravintola Demo, Helsinki

2005 Ravintola George, Helsinki

2004 Palace Gourmet, Helsinki

2003 Panimoravintola Herman, Turku

2001 G.W.Sundmans

2000 Chez Dominique

1999 Ravintola Savoy

1998 Kanavaranta

1996 Lyon

1994 Safka

1993 Pamir, Strand Inter-Continental

1992 Julia, Turku

1991 Lehtovaara

1990 Amadeus

1989 Ravintola Henrik´s, Tampere

1988 Ravintola Bellman

1987 Ravintola George

1986 Celine

1985 Palace Gourmet

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat