Suomen Gastronomien Seura ry on valinnut helsinkiläisen ravintola Askin Vuoden ravintolaksi 2014.
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle Ask- ravintolalle. Vuoden ravintola -valinnasta vastaava perinteikäs gastronomien seura perustelee haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.
Vuoden ravintolan 2014 keittiömestari: "En ole vielä ehtinyt syömään ravintolassani"
Kruununhakalainen Ask ammentaa tarjontansa mahdollisimman lähellä ja puhtaasti kasvaneista raaka-aineista. Askin annoksissa korostuvat pientuottajien luomu- ja biodynaamiset tuotteet sekä villiriista ja -kala.
– Ensiluokkaisten raaka-aineiden ominaisuuksien tuntemus ja niiden persoonallinen hyödyntäminen ovat Askissa huipputasolla. Ruoan lisäksi asetimme erityispainoa laadukkaalle palvelulle, jolla Ask erottautui tämän vuoden ravintolan valinnassa edukseen, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä Vuoden Ravintola 2014 -valintaa ja jatkaa:
–Kaikkinensa valinta oli erittäin haastava, sillä niin monta erinomaiseksi luokiteltavaa ravintolaa löytyy nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ruoanlaitossaan innovatiivinen ja silti vilpittömyytensä säilyttävä Ask täyttää kuitenkin paikkansa hienosti Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen arvoisesti.

