Mainos

Helsinkiläinen Anni tempaisi ja keräsi kaksi ämpärillistä koirankakkaa – "Ämpärillinen kakkaa painaa muuten ihan kivasti"

Helsinkiläinen Anni Bohman kyllästyi asuinalueensa Puistolan tienvarsilla oleviin koirankakkoihin ja päätti tehdä asialle jotain. Alle kahden kilometrin matka lähimpään koirapuistoon oli täynnä keräämättömiä jätöksiä.

– Kun lumi alkaa sulaa, niitä on aika tavalla tuolla teillä. Se on jotenkin iljettävää. Ajattelin, että perkule kerätään ne sitten pois. Lähinnä ajattelin itseäni ja koiriani ja sitä, ettemme astuisi kakkoihin, Bohman kertoo päätöksestään. 

Hän tarttui toimeen maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Avuksi hän otti ison ämpärin. Bohman keräsi muovipussilla vuoratun ämpärinsä kaksi kertaa niin täyteen, että hänen oli pakko lopettaa. 

– Enkä edes lähtenyt ihan kaukaa ottamaan, vaan sellaiselta alueelta, johon joku saattaa mennä.

Ensi kerralla pienemmät pussit

Bohmanilla oli matkassa kaksi suurta pussia ämpäriä varten. Ensimmäisen hän tunki puolessa välissä matkaa olevaan yleiseen jätesäiliöön.

– Ämpärillinen kakkaa painaa muuten ihan kivasti, hän nauraa. 

Toisen valtavan kakkapussin hän sulloi koirapuiston roskikseen.  

– Molokin reikä on aika pieni. Pussin työntäminen ei ollut kovin kivaa. Seuraavan kerran, jos tällaisen tempauksen teen, joko pussit on pienemmät tai laitan jätökset jonkin talon roskikseen, hän vakuuttaa.

Bohman julkaisi päivityksen tempauksestaan asuinalueensa Facebook-ryhmässä. Hän on luvannut, että jos hänen päivityksensä kerää yli sata tykkäystä, hän järjestää tempauksen uudelleen.

Loppuviikosta päivitys oli kerännyt vajaa 80 tykkäystä. 

Bohmankin unohtanut kerran pussit kotiin

Bohman ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät kerää koiriensa jätöksiä. Hän myöntää kuitenkin, että joskus pussit voivat unohtua matkasta.

– Kerran minullakin kävi niin, että vaihdoin takin, eikä sen takin taskussa ollutkaan pussia. Se on kamala tunne, kun huomaa, että minulla ei ole pusseja. 

Bohman ei kuitenkaan jättänyt jätöksiä kadulle pitkäksi aikaa, vaan kävi hakemassa ne seuraavalla lenkillä pois. 

Ei syyllistys, vaan vinkkaus

Bohmanin tarkoituksena ei ollut syyllistää ketään tempauksellaan. Siksi hän kirjoitti Facebook-päivityksensä Puistolassa tapahtuu -ryhmään koiransa nimissä.

– Yritin kirjoittaa päivityksen positiivisessa mielessä. Ei ole tarkoitus syyttävällä sormella osoittaa, vaan vähän vinkata, että tsempatkaa kaverit.

Bohmanin mielestä on tärkeää, että koiranjätökset kerätään pois. 

– Siellä menee pieniä lapsiakin, jotka eivät osaa varoa, mihin astuvat ja menevät. Jos on koiran hankkinut, pitää olla vastuuta myös niin, että kerää jätökset pois.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja