Mainos

Helsinkiin luvataan uudenvuodenaatoksi vuosisadan bileet – "Tulossa on ikimuistoinen tapahtuma"

Itsenäisen Suomen ensimmäisissä satavuotisjuhlissa Helsingissä kansalaiset voivat bilettää ilmaiseksi.

Juhlavuoden avajaistapahtuma on uudenvuodenaattona Töölönlahdella ja Kansalaistorilla. Illemmalla "Uuden vuosisadan bileissä" esiintymislavalle nousevat tunnetut artistit, ja osa Mannerheimintiestä suljetaan tanssilattiaksi iltakahdeksalta. Juhla huipentuu ilotulitukseen Töölönlahdella. Yle välittää illan avajaistunnelmat suorana. 

Tapahtumien järjestäjiä ovat Suomi 100 -hanke, Helsingin kaupunki ja Yle yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.  

– Tiedossa on paljon ohjelmaa, eturivin artisteja ja jännittävää tekemistä kaiken ikäisille. Uuden vuosisadan bileistä on tulossa ikimuistoinen tapahtuma, lupaa Suomi 100 -avajaisten päätuottaja Ossi Luoto

– Turvallisuuteen on kiinnitetty tapahtuman suunnittelussa erityistä huomiota. Toivomme osallistujilta iloista mieltä ja omien ilotulitteiden jättämistä kotiin. Odotamme paikalle kymmeniätuhansia ihmisiä, Luoto lisää. 

– Olemme asettaneet juhlavuoden tavoitteeksi, että se vahvistaisi suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta, sanoo Suomi 100 -hallituksen puheenjohtaja, valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Robin ja Paula Koivuniemi kansanjuhlassa 

Juhlavuoden avauspäivän ohjelma alkaa Töölönlahden alueella uudenvuodenaattona kello 12. Kansallisooppera, museot, Kisahalli, Finlandia-talo, ravintolat ja monet muut toimijat järjestävät tapahtumia. Luvassa on myös pikkuväen omat bileet Kansallisoopperan ulkolavalla Pikku Kakkosen johdolla. 

Illan ohjelma alkaa kello 18 Puistolavalla, jossa nähdään muun muassa DJ Kridlokk, The Holy ja Kingfish.  

Kansalaistorilla ja Mannerheimintiellä on Tavastian Lauantaidiskon DJ:t kello 21 alkaen. Uuden vuosisadan bileissä kello 22 alkaen esiintyvät muun muassa Robin, Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä ja Darude.  

Juhlavuodelle oma kanava 

Yleisradio osallistuu juhlavuoden järjestelyihin avaamalla itsenäisyyspäivänä juhlavuodelle omistetun kanavan Yle Areenassa. Suomi Finland 100 esittää juhlavuoden ohjelmia ja arkistomateriaalia. Kanavaa voi seurata myös ulkomailta.  

Ensi vuonna Yle esittää myös lukuisia uusia Suomea käsitteleviä ohjelmia. Tammikuussa alkaa Meidän maamme -ohjelma, joka esittelee Suomen luonnon ilmasta käsin. Helmikuussa alkaa draamasarja Presidentti. Sarjassa valitaan Suomen presidentiksi vuonna 2018 politiikan ulkopuolelta liikemies, jolla on ongelmallinen suhde mediaan.  

– Sarjan käsikirjoitus aloitettiin kolmisen vuotta sitten, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.  

Syksyllä 2017 alkaa draamadokumenttisarja Seitsemäntoista, joka kertoo vuoden 1917 tapahtumista ja itsenäisyyden merkityksestä helsinkiläisnuorten tarinan kautta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.