Mainos

Helsinkiin kaavaillaan suurmielenosoitusta – IS: Liittoaktiivit järjestävät kuljetuksia

Helsingin keskustaan on suunnitteilla joukkomielenosoitus hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Mielenosoitus pidetään ensi viikon lauantaina 12. maaliskuuta.

Mielenosoituksen Facebook-ryhmässä oli 1200 ilmoittautunutta perjantai-iltaan mennessä, mutta kutsuttuja oli yli 13 000. Tapahtuman järjestäjänä on Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -niminen sivusto.

Mielenosoitukseen järjestetään bussikuljetuksia ympäri Suomen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan bussikuljetuksen järjestäjissä olisi mukana PAM:in ja Metalliliiton aktiiveja.

Joukkovoiman sivuston mukaan tuleva mielenosoitus on puoluepoliittisesti sitoutumaton, eikä siellä hyväksytä poliittisia tai rasismiin viittaavia tunnuksia. Puolueiden henkilöt ovat sen sijaan tervetulleita.

Tänään perjantaina usea SAK:n alainen liitto on ottanut kantaa yhteiskuntasopimukseen. AKT, Rakennusliitto sekä PAM ilmoittivat jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Metallityöväen liitto on sen sijaan hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen.

Edellinen suuremielenosoitus leikkauksia vastaan pidettiin helsingin Rautatientorilla  syykuussa. Paikalla oli tuolloin jopa 30 000 mielenosoittajaa.

Uuden suurmielenosoituksen suunnittelusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.