Helsinki-Vantaan turvatarkastukset keskeyttänyt ulosmarssi aiheutti ruuhkaa – matkustajia ohjattiin ulos jonottamaan

Näin turvatarkastusjono kiemurteli Helsinki-Vantaan ulkopuolella 3:00
Näin turvatarkastusjono kiemurteli Helsinki-Vantaan ulkopuolella.

Ulosmarssi keskeytti torstaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastukset. MTV Uutiset Live seurasi suorana lähetyksenä ulosmarssia iltapäivällä.

Mielenilmaus Helsinki-Vantaalla kesti puoli tuntia. Turvatarkastajien ulosmarssi voi viivästyttää turvatarkastuksia vielä mielenilmauksen päättymisenkin jälkeen, Finavian viestintä kertoo.

Finaviasta korostetaan, että matkustajien on syytä seurata ja noudattaa ensisijaisesti oman lentoyhtiönsä ohjeita kentälle saapumisen aikataulusta. Poikkeustilanteen vuoksi voi olla hyvä varata hieman ylimääräistä aikaa turvatarkastusta varten, Finavia lisää.

Paikalla olleen MTV Uutisten toimittajan mukaan ulosmarssi aiheutti lentokentällä kovaa ruuhkaa ja matkustajia on ohjattu lentokentän ulkopuolelle asti jonottamaan.

Lentokentän ulkopuolella jonottaneelle Juha Partaselle ei tullut yllätyksenä, että turvatarkastusjonot ylettyvät ulos asti.

– Ei tässä mitään hätää. Olen jo tsekkautunut ja rennolla meiningillä.

Helsinki-Vantaalla on yksi turvatarkastusalue lähteville matkustajille, tarkastuspiste ruumaan meneville matkatavaroille sekä erillinen turvatarkastus Schengen-alueen ulkopuolisten maiden lennoilla saapuville. Ulosmarssi vaikuttaa näihin kaikkiin.

Ammattiliitto JHL:n mukaan mielenilmaus kohdistuu pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen työmarkkinatoimia vastaan. JHL korostaa, että mielenilmaus ei ole suunnattu työnantajaa vastaan. 

Mielenilmaus ei siis liity samoihin kiistoihin, jotka ovat aiemmin tänä syksynä aiheuttaneet ruuhkia esimerkiksi matkatavaroiden käsittelyssä.

Katso koko lähetyksemme ulosmarssista tästä:

Helsinki-Vantaan turvatarkastukset keskeytyivät ulosmarssin vuoksi – katso tunnelmat kentältä 36:15

Päivitetty jutun aikamuotoja 6.10. klo 0.17.

Lue myös:

    Uusimmat