Mainos

Helsinki-Vantaalla on vältytty kaaokselta

Lentokenttien teknisen henkilöstön lakko ei ole tuonut kaaosta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, vaikka Finnair on perunut tältä päivältä jo viisitoista lentoa ja Blue1 neljä.

Lakko on kuitenkin tuonut harmitusta joillekin matkustajille. Esimerkiksi Turkkiin lomamatkalle perheensä kanssa lähdössä ollut Marko Laasasenaho on joutunut hieman muuttamaan matkasuunnitelmiaan.

Laasasenaholla oli varattuna yhteyslento Vaasasta Helsinkiin, mutta perhe päätti vaihtaa junaan. Jos lento Vaasasta olisi peruttu, eivät he enää olisi autolla ehtineet Helsinkiin Turkin-lennolle.

- Ei tohdittu ottaa riskiä. Reissu olisi sitten ollut siinä. Useampi satanen siinä meni hukkaan, mutta jos lento menee hyvin, eiköhän lakosta selvitä, halsualainen Laasasenaho sanoo.

Lakko toi pientä jännitystä

Useimpien lentoasemalla olleiden matkustajien lennot sujuvat normaalisti. Imatralaisten Teuvo ja Marja Riipisen matkanodotukseen lakko toi vain pientä jännitystä lennon toteutumisesta.

- Illansuussa tuli tekstiviestinä tieto, että aikataulun mukaan lennetään näillä näkymin, Teuvo Riipinen kertoo.

Peruutettujen lentojen matkustajia kentälle ei ole liiemmin ilmaantunut. Finnairin mukaan suurin osa heistä on päässyt jatkamaan matkaansa muilla keinoin.

Suurin osa perutuista lennoista on kotimaan-lentoja, mutta myös Helsingin ja Wienin, Stuttgartin sekä Tukholman välisiä lentoja on peruttu. Paras tapa saada tietoa lennoista on seurata yhtiöiden verkkosivuja.

Ilmailualan työkiistan sovittelu jatkuu puoliltapäivin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.