Mainos

Helsinki valmistautuu robottiautoihin yhdessä suurkaupunkien kanssa

Helsinki on valittu hankkeeseen, jossa suurkaupungit valmistautuvat autonomisten autojen saapumiseen.

New Yorkin entinen pormestari Michael R. Bloomberg kertoi eilen maanantaina, että Helsinki on valittu osanottajaksi kansainväliseen hankkeeseen, jossa suurkaupungit valmistautuvat robottiautojen käyttöönottoon ja pyrkivät parantamaan asukkaiden elämänlaatua ja ratkaisemaan sosiaalisia haasteita älyliikenneratkaisujen avulla.

Helsingin lisäksi osanottajakaupunkeja ovat Euroopassa Lontoo ja Pariisi, Yhdysvalloissa Austin, Los Angeles, Nashville ja Washington sekä muualla maailmassa Sao Paulo, Buenos Aires ja Tel Aviv. 

Vahva osaaminen avoimesta datasta ja reaaliaikaisista liikennetiedoista

Hanke auttaa Helsinkiä ennakoimaan robottiautojen vaikutuksia liikenteeseen, ympäristöön ja sosiaalisiin ongelmiin. Hankkeessa saatetaan yhteen eri alojen toimijoita osallistujakaupungeista ja autetaan kaupunkeja valmistautumaan älyliikenteen kehitykseen. Tavoitteena on luoda suosituksia ja työkaluja, jotka hyödyttävät muitakin kaupunkeja älyliikenteen mahdollisuuksien hyödyntämisessä.

– Helsingin valinnassa osanottajakaupungiksi painoi vahva kokemuksemme älyliikennehankkeista. Suomen lainsäädäntö antaa paljon mahdollisuuksia liikenteen automaation kehittämiselle, mikä tuo meille kansainvälistä kilpailuetua, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Pajusen mukaan Helsinki ja Suomi saavat hankkeen myötä näkyvyyttä ja tilaisuuden profiloitua älyliikenteen globaalina edelläkävijänä.

Kaupunki on kiinnostunut toteuttamaan erilaisia älyliikenneprojekteja muun muassa kantakaupungin tuntumaan rakennettavilla uusilla asuinalueilla. Helsingin painopisteitä hankkeessa ovat muun muassa avoimen datan ja reaaliaikaisten liikennetietojen hyödyntäminen. 

Esivalmisteluvaiheeseen ovat Helsingin kaupungin lisäksi osallistuneet liikenne- ja viestintäministeriö, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä ja Smart & Clean -säätiö.

Hankkeen takana ovat yhdysvaltalaiset Bloomberg Philanthropies -järjestö ja Aspen Institute -tutkimuslaitos.

Lähde: Helsingin kaupunki

***

1:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.