Helsinki Battle oli yleisömenestys

Neste Oilin järjestämä rallinäytös lauantaina Helsingin keskustassa houkutteli paikalle jopa 20 000 katsojaa. Helteisessä säässä ajettu leikkimielinen kilpailu suomalaisten legendojen ja nykyisten rallitähtien välillä keräsi paljon kiitosta myös kuljettajilta ja tallihenkilökunnalta.

Kuljettajat korostivat tämän tyylisten tapahtumien tärkeyttä lajin mielenkiinnon kannalta. ”Tunnelma on erittäin hieno ja täällä ajetaan ennen kaikkea yleisölle” tiivisti legendoihin kuuluva Markku Alén.

Päivän aikana nähtiin paljon ajoa, kun jokainen kuljettaja ajoi harjoitukset ja aika-ajot. Tämän jälkeen molempien ryhmien nopeimmat kuljettajat ajoivat finaalissa toisiaan vastaan. Legendojen nopein oli Marcus Grönholm, mutta finaalissa hän ei pystynyt päihittämään nuorta norjalaista Mads Östbergiä, joka vei lopulta Helsinki Battlen voiton.

Nykyaikaisten WRC-autojen lisäksi radalla nähtiin myös Juha Kankkusen paikalle tuoma B-ryhmän ralliauto.

”Tätä autoa ei voi ottaa noin vain ajoon. Tapahtumaa varten auto on käyty täysin läpi ja ajamme tänään vain noin 550 hevosvoiman tehoilla auton säästämiseksi” . Myös Kankkusella oli selvä päämäärä tapahtuman osalta: ”Kunhan pidetään hauskaa!”

Lue myös:

    Uusimmat