Helsingissä myynnissä tarjouskaupalla ehkä Suomen pienin koti: Seitsemän neliön minikodin hinta kivunnut jo 84 000 euroon – pienempi kuin omakotitalon sauna

Katso video: toimittaja kävi yksityisnäytössä Suomen pienimmässä asunnossa –  vain 7 neliön yksiön hinta kivunnut jo 84 000 euroon 1:19
Toimittaja kävi yksityisnäytössä Suomen pienimmässä asunnossa: katso pystyisitkö itse asumaan seitsemässä neliössä!

Tarjouskaupalla myytävä minikoti Helsingin Kalliossa on kovassa huudossa. Vielä keskiviikkona pikkukodin velaton lähtöhinta oli 59 000 euroa. Perjantai-iltapäivään mennessä hinta oli noussut jo 84 000 euroon.

– Tämä on uniikki koti. Pienin mitä olen koskaan nähnyt, naurahtaa SP- kodin kiinteistövälittäjä Monica Teraste.

Pieni asunto on herättänyt paljon hämmästystä ja kiinnostusta. Teraste on pitänyt kaksi päivää putkeen yksityisnäyttöjä asunnosta kiinnostuneille, mutta mukaan on mahtunut myös pelkkiä ihmettelijöitä.

– Laitoin kohteen tiistai-iltana myyntiin ja tiesin, että tästä se rumba alkaa. Asunnosta kiinostuneet ovat olleet suurimmaksi osaksi sijoittajia.

Arvioiden mukaan asunnosta voi pyytää vuokraa  450-500 euroa kuussa.  

Tällä hetkellä neliöhinta 12 000 euroa

Seitsemän neliön asunto on rakennettu 1928, ja nykyisen lain mukaan näin pieniä asuntoja ei saa enää rakentaa.

Jo rakennetussa pikkukodissa saa kuitenkin asua, ja koostaan huolimatta, asunnosta löytyy kaikki tarpeellinen. Seitsemään neliöön on mahdutettua muun muassa keittotaso, jääkaappi, suihku, pesuallas ja parvi.

Välittäjän  mukaan edellinen asukas, porilainen poikamies, viihtyi miniasunnossa 40 vuotta. Hänen perijänsä antoivat kodin myyntiin. 

Tämän hetken ylimmän tarjouksen mukaan asunnon neliöhinta on 12 000 euroa, ja Teraste arvelee hinnan vielä nousevan. Hän ei kuitenkaan halua spekuloida, kuinka korkeaksi hinta voi nousta.

-Oikea hinta löytyy, kun ostaja ja myyjä ovat samaa mieltä. 



Lue myös:

    Uusimmat