Mainos

Helsingissä liikkuu aseistautuneita joukkoja – harjoituksen kopteri herättänyt kysymyksiä

Pääkaupunkiseudulla on liikkunut tänään runsaasti poliiseja ja rynnäkkökiväärein aseistettuja sotilaita.

Kyse on Kaartin jääkärirykmentin johtamasta Kehä 16 -harjoituksesta, jonka tarkoitus on kehittää pääkaupunkiseudun puolustuskykyä.

Maavoimista kerrotaan, että harjoituksessa kehitetään varusmiesten, reserviläisten, henkilökunnan ja viranomaisten suorituskykyä ja varautumista monialaisiin uhkatilanteisiin.

Osana Kehä 16 -harjoitusta on tänään järjestetty Helsingissä viranomaisten yhteistoimintaharjoitus, johon on osallistunut henkilöstöä myös Helsingin poliisista, Helsingin pelastuslaitokselta, Helsingin satamasta, Tullista, Helsingin kaupungilta ja Rajavartiolaitoksesta.

Tiedottaja Juuso Metsälä kertoo MTV Uutisille, että harjoitus on näkynyt yleisölle erityisesti Olympiaterminaalissa pidetyn yhteistoimintaharjoituksen kautta.

Myös harjoitukseen osallistunut helikopteri on ollut näkyvästi esillä. Ilmassa lentänyt kopteri onkin herättänyt jonkun verran tiedusteluja, vaikka harjoituksesta onkin etukäteen tiedotettu.

-Ihmiset ovat tiedustelleet, että mitä nyt oikein tapahtuu, kun ovat huomanneet kopterin. Olemme vastanneet tiedusteluihin mm. sosiaalisen median kautta ja ihmiset ovat saaneet lisätietoa verkon kautta.

Kehä 16 -harjoitus järjestetään 5.-9.9.2016 pääosin pääkaupunkiseudulla. Harjoitukseen osallistuu Kaartin jääkärirykmentin lisäksi joukkoja Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Satakunnan lennostosta ja Rannikkolaivastosta.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on 900 sotilasta, joista reserviläisiä on 300, varusmiehiä 550 ja henkilökuntaan kuuluvia 100. 

Harjoitusjoukot toimivat ympäri vuorokauden varustuksenaan on maastopuku ja rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Maavoimista kerrotaan, että harjoitusjoukkojen käyttämät paukkupatruunat saattavat aiheuttaa melua Santahaminassa, Laajasalossa, Herttoniemessä, Malmilla, Vanhassakaupungissa, Vuosaaressa ja Itäsalmessa.

Metsälä kertoo, että ihmiset ovat suhatautuneet hyvin positiivisesti harjoitukseen.

-Moni on kommentoinut asiaa toteamalla, että hyvä kun harjoitellaan, kertoo Metsälä.

Kehä 16 -harjoitus on osa Maavoimien paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta. Samaan aikaan Kehä 16 -harjoituksen kanssa järjestetään Maasotakoulun johtama paikallispuolustusharjoitus Itä 2 Kaakkois-Suomessa ja Jääkäriprikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Pohjoinen 2 Lapissa. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2500 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.