Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helsingin vanhin tapahtuma pyörähti käyntiin – silakkaherkkujen parhaat taas selvillä

1:51Helsingin vanhin perinnetapahtuma Silakkamarkkinat alkoi tänään
Julkaistu 01.10.2017 22:48
Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Tänään avatuilla Helsingin Silakkamarkkinoilla palkittiin jälleen maustesilakoiden ja silakkayllätysten parhaimmat. Raati aloitti valitsemaan parhaimmistoa heti puolenpäivän aikaan.

Urakka oli iso, sillä maisteltavana oli 36 kalatuotetta, joista maustekalasarjassa kilpaili 15 ja silakkayllätyksissä 21 osallistujaa.

Raadissa oli mukana myös eduskunnan puhemies Maria Lohela, joka ilahtui siitä, että eroavaisuuksia tuotteiden kesken löytyi.

– Huomasi, että tämmönen amatöörikin kuin minä erotti tuoksut, maut ja koostumukset. Tuntuu siltä, että oppii koko ajan uutta, Lohela sanoi.

Maistelussa kannatti maltti pitää mukana, sillä maustesilakoissa suolan määrä saattaa päästä yllättämään.

– Kun kaikista maistaa silleen sopivasti niin selviää ihan hyvin. Välillä vähän perunaa mukaan ja vesiryyppy, niin sillä selviää, Lohela kertoi taktiikastaan.

Silakkaraati 2017 työssäänSilakkamarkkinoiden raatilaiset työssään. Maistelussa maustesilakat.

Hietan keittiömestarille Ali Toppisille maistelu on tullut jo ammattinsa vuoksikin tutuksi. Silakkayllätykset miellyttivät keittiömestarin makuhermoja maustekaloja enemmän.

– Silakkayllätyksissä ovat maut enemmän tasapainossa. Toivoisin uutta näkökulmaa silakoihin, ettei sieltä tulisi niin perinteistä suomalaista, Toppinen sanoi kesken maistelun.

Toppinen toivoo, että silakkaa uskallettaisiin maustaa ja tehdä enemmän kansainväliseen suuntaan.

– Olisi kiva jos sieltä tulisi vähän sellainen cheviche-henkinen silakka, Toppinen kuvailee.

Raadin työn päätyttyä maustesilakoiden sarjassa voiton nappasi Magnus Nyholm Tirmosta, toiseksi tuli Tanja Åkerfelt (Åkerfelts Service) Sipoosta ja kolmanneksi selvisi Vento Aalto Pyhämaalta.

Silakkayllätyksissä voiton vei Liisa Vainio Taivassalosta Sitruuna-valkosipulisilakalla, toiseksi tuli myös Taivassalosta Pirjo ja Reima Salonen Tillisilakalla ja kolmannen sijan sai Juha Välisalo Merikarviasta Kraavisilakallaan.

– Silakkayllätyksistä löytyi monta hyvää ja maukasta mahdollista voittajaa. Kalastajat ovat tehneet oikein hyvää työtä, kiitos heille, kiitteli Toppinen tulosten selvittyä.

Raadissa olivat tänä vuonna mukana, Lohelan ja Toppisen lisäksi Vaimomatskuu-ruokablogin pitäjä Jella Bertell, Monoclen toimittaja Petri Burtsov, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön johtaja Seija Kurunmäki sekä kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan viestintä- ja markkinointipäällikkö Saara Suojoki.

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Amerikkalaistähti vieraili Helsingissä – erityisesti saunamakkara kirvoitti hersyvät naurut: "Onneksi se ei ollut mitään muuta"Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Jyväskyläläinen Kaisu kehitteli mahtavan kalakeiton – ammattilaiset ylistävät: "Vannoutunut kuohukerman käyttäjäkin tuli melkein 'huijatuksi'"Perinteiset Stadin Silakkamarkkinat alkoivat koronan varjossa – nuorille maistuvat uudet kalamaut, vanhemmat valitsevat perinteisemminOnko tässä suomalaisten ruokakauppojen seuraava hitti? Katariina kehitteli nerokkaan paistopistetuotteen – Jyrki Sukula: "Nyt on jännä paikka"
MakujaKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla