Mainos

Helsingin vanhin tapahtuma pyörähti käyntiin – silakkaherkkujen parhaat taas selvillä

1:51

Tänään avatuilla Helsingin Silakkamarkkinoilla palkittiin jälleen maustesilakoiden ja silakkayllätysten parhaimmat. Raati aloitti valitsemaan parhaimmistoa heti puolenpäivän aikaan.

Urakka oli iso, sillä maisteltavana oli 36 kalatuotetta, joista maustekalasarjassa kilpaili 15 ja silakkayllätyksissä 21 osallistujaa.

Raadissa oli mukana myös eduskunnan puhemies Maria Lohela, joka ilahtui siitä, että eroavaisuuksia tuotteiden kesken löytyi.

– Huomasi, että tämmönen amatöörikin kuin minä erotti tuoksut, maut ja koostumukset. Tuntuu siltä, että oppii koko ajan uutta, Lohela sanoi.

Maistelussa kannatti maltti pitää mukana, sillä maustesilakoissa suolan määrä saattaa päästä yllättämään.

– Kun kaikista maistaa silleen sopivasti niin selviää ihan hyvin. Välillä vähän perunaa mukaan ja vesiryyppy, niin sillä selviää, Lohela kertoi taktiikastaan.

Hietan keittiömestarille Ali Toppisille maistelu on tullut jo ammattinsa vuoksikin tutuksi. Silakkayllätykset miellyttivät keittiömestarin makuhermoja maustekaloja enemmän.

– Silakkayllätyksissä ovat maut enemmän tasapainossa. Toivoisin uutta näkökulmaa silakoihin, ettei sieltä tulisi niin perinteistä suomalaista, Toppinen sanoi kesken maistelun.

Toppinen toivoo, että silakkaa uskallettaisiin maustaa ja tehdä enemmän kansainväliseen suuntaan.

– Olisi kiva jos sieltä tulisi vähän sellainen cheviche-henkinen silakka, Toppinen kuvailee.

Raadin työn päätyttyä maustesilakoiden sarjassa voiton nappasi Magnus Nyholm Tirmosta, toiseksi tuli Tanja Åkerfelt (Åkerfelts Service) Sipoosta ja kolmanneksi selvisi Vento Aalto Pyhämaalta.

Silakkayllätyksissä voiton vei Liisa Vainio Taivassalosta Sitruuna-valkosipulisilakalla, toiseksi tuli myös Taivassalosta Pirjo ja Reima Salonen Tillisilakalla ja kolmannen sijan sai Juha Välisalo Merikarviasta Kraavisilakallaan.

– Silakkayllätyksistä löytyi monta hyvää ja maukasta mahdollista voittajaa. Kalastajat ovat tehneet oikein hyvää työtä, kiitos heille, kiitteli Toppinen tulosten selvittyä.

Raadissa olivat tänä vuonna mukana, Lohelan ja Toppisen lisäksi Vaimomatskuu-ruokablogin pitäjä Jella Bertell, Monoclen toimittaja Petri Burtsov, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön johtaja Seija Kurunmäki sekä kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan viestintä- ja markkinointipäällikkö Saara Suojoki.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.