Meiran kahvipaahtimo palaa edelleen "hankalassa ontelossa" Helsingissä, sammutustyöt jatkuvat yöhön – toimitusjohtaja kertoo MTV:lle arvionsa, mikä katon sytytti

Näin kahvipaahtimon tulipalo syttyi – haastattelussa Meiran toimitusjohtaja 2:27
Katso video: Näin kahvipaahtimon tulipalo syttyi – haastattelussa Meiran toimitusjohtaja

Meiran toimitusjohtaja kommentoi Helsingin Vallilassa sijaitsevan kahvipaahtimon tulipaloa MTV Uutiset Livelle.

Meiran kahvipaahtimolla Helsingissä Aleksis Kiven kadulla aamupäivällä syttynyt ullakkopalo ei ole vieläkään Helsingin pelastuslaitoksen hallinnassa.

– Meillä ei ole varmaa tietoa syttymissyystä, mutta näyttää siltä, että toimintahäiriö paahtokoneessa ja sen ylikuumeneminen johtivat siihen, että kattorakenteet syttyivät tuleen, kertoo Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Tällä hetkellä pelastuslaitos jatkaa sammutustoimia. Ihmisethän (työntekijät) lähetettiin kotiin samantien, kun hälytys tuli.

Toimitusjohtaja ei osaa arvioida, miten pitkään sammutustöissä mahdollisesti vielä kestää. Vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

– Emme ole päässeet vielä tarkastamaan, mitkä ovat vahingot ja mitkä sitten mahdollisesti sammutusvedestä johtuvat vahingot, Sinisalo sanoo.

– Tietysti lähdemme selvittämään vahinkoja ja korjaamaan niitä.

Paahtimorakennuksen ullakkorakenteissa levinneen palon sammutustyöt tapahtuvat yläkautta. Helsingin pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että sammutustyöt jatkuvat yöhön asti.

– Pelastuslaitos on perustanut useita lisäyksiköitä. Sopimuspalokunnat, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitos avustavat sammutustöissä, tviitissä sanotaan.

Helsingin poliisi suorittaa paikalla liikenteenohjausta.

– Se on aika hankalassa ontelorakenteessa ja sitä pystyy vain yläpuolelta kattoa avaamalla sammuttamaan. Se on mennyt aina palo-osastosta toiseen, palomestari Sami Lappalainen kertoi aiemmin maanantaina.

Palomestarin arvion mukaan sammutustöissä menee vielä ainakin tunnista kahteen, jonka jälkeen alkaa jälkivartiointi.

Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näyttää katolta katsottuna – sammutustyöt edelleen kesken 1:01
Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näyttää katolta katsottuna – sammutustyöt edelleen kesken

Omat ongelmansa palon sammutukseen hankalan sijainnin lisäksi aiheutti pakkassää, jonka takia sammutusvesi pääsi jäätymään letkustoihin.

– Nämä suuttimet, joista sammutusvesi tulee, ovat aika pieniä, mutta letkustot saadaan pysymään auki pitämällä vesivirtaus päällä, Lappalainen totesi aiemmin päivällä.

Rakennus on evakuoitu

Palava rakennus evakuoitiin. Lähialueen asukkaita kehotettiin runsaan savunmuodostuksen takia pitämään ikkunat ja ovet suljettuina ja ilmastointi pois päältä.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Tilanteesta oli liikenteelle haittaa ainakin Aleksis Kiven kadulla, Teollisuuskadulla, Fleminginkadulla ja Sturenkadun ympäristössä.

Palopaikalla iltapäivällä käyneen MTV Uutisten toimittajan mukaan ympäristöön leviävä savu oli niin sakeaa, että se haittasi hengittämistä.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta ennen puolta yhtätoista keskipäivällä.

Toimitusjohtaja Raimo Sinisalon mukaan rakennuksessa tehdään myös mausteita, mutta niiden valmistus on Sinisalon mukaan kiinteistön toisessa päässä.

– Se kohta mistä on tulipalo tullut, siinä on kahvintuotantoa pelkästään.

Helsingin kantakaupungissa savuttaa ullakkopalo – ikkunat kehotetaan sulkemaan 1:32
Katso video tapahtumapaikalta.

Artikkelia päivitetty 20. joulukuuta 2021 kello 20.44: lisätty tuoreet tiedot sammutustöiden tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat