Helsingin seudun bussiliikenne sujui aamulla ilman pahempia ruuhkia

Helsingin seudun aamubusseissa näytetään tänäänkin välttyvän suuremmilta ruuhkilta veturinkuljettajien lakosta huolimatta.

Helsingin seudun liikenne HSL arvioi aamukahdeksan jälkeen, että päivästä näyttää tulevan eilisen kaltainen. Tietyt linjat ja vuorot kuormittuvat tavallista enemmän, mutta merkittäviä ruuhkia ei synny.

–  Eilen eniten lisäkuormitusta on ollut Espoo–Elielinaukio-linjalla 200, sehän menee aika pitkälti rantaradan mukaisesti. Siellä se on näkynyt vähän isommin, mutta sielläkään ei voi puhua mistään isoista ruuhkista, lähinnä vain on selkeästi näkynyt että on enemmän porukkaa kyydissä, kertoo Anton Aaltonen HSL:n viestinnästä.

–  Ihmiset ovat ilmeisesti hyvin saaneet tiedon tästä mielenilmauksesta ja junien tilanteesta.

HSL oli jo etukäteen tihentänyt vuoroväliä sellaisilla linjoilla, joihin junaliikenteen puuttumisen tiedettiin vaikuttavan erityisen paljon. Kapasiteettia on lisätty esimerkiksi Kalasatama–Kerava-reitillä sekä Hyrylän ja Vantaankosken suuntiin.

Vaikka tiettyihin vuoroihin on ollut enemmän tunkua, on matkustajien kokonaismäärä liikenteessä ollut HSL:n tarkkailun perusteella melko lailla normaalin koronatilanteen tasolla. Matkustajia on siis busseissa selvästi vähemmän kuin pandemiaa edeltävän ajan normaalipäivänä.

Valtaosa Etelä-Suomen lähijunaliikenteestä on ollut eilisestä lähtien pysähdyksissä veturinkuljettajien lakon vuoksi. Lakon syyksi ilmoitettiin VR:n sopimusrikkomus ja vakiintuneiden työehtojen yksipuolinen muuttaminen.

Veturinkuljettajat palaavat töihin ja lähijunaliikenne palaa normaaliksi lauantaina.

4:33
Tältä VR:n junissa näytti, kun maskipakko otettiin käyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja