Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat kääntyivät tiistaina pääsääntöisesti nousuun. Nousukärjessä olivat Nokia sekä rakennus- ja metsäyhtiöt. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat lähes 1,9 prosenttia.

Selvimmin nousulinjasta poikkesivat muut palvelut, joiden hinnat laskivat kolmisen prosenttia.

Nokian ja meklarilistalla noteeratun Benefonin nousun selitettiin johtuvan yhtiöiden uusista matkapuhelimista. Benefon sai Gamma-puhelimelleen tyyppihyväksynnän maanantaina. Samana päivänä Nokia ilmoitti tuovansa kesällä markkinoille ensimmäiset digitaaliset CDMA-puhelimensa.

Nokian A-osakkeen hinta kallistui parhaimmillaan 309,50:een ja K-osakkeen 308 markkaan. Päivää aiemmin osakkeista maksettiin enimmillään vain 299 ja 303 markkaa.

Vaikka metsäjätti Kymmenen tulos puolittui, yhtiön osakkeen hinta oli hyvässä vedossa ja sille kirjattiin vuoden uusi huippuhinta. UPM-Kymmenestä maksettiin nyt enimmillään 109 markkaa. Vuoden huippu korjaantui 1 markalla. Maanantaina yhtiön osaketta kaupattiin 104,70-106,00 markalla.

Nousussa olivat myös muut metsäyhtiöt, mutta niiden hinta ei yltänyt uusiin ennätyksiin. UPM-Kymmenen vuoden uusi huippu kirjattiin yhdeksälle muulle osakkeelle.

Jälkipörssi mukaan lukien päivän vaihto jäi runsaaseen 490 miljoonaan markkaa. Nokian jälkeen kärjessä komeilivat UPM-Kymmene 73:lla ja Outokumpu vajaalla 34 miljoonalla markalla. Nokian vaihto oli noin 128 miljoonaa markkaa.

Outokummun osakkeen hinta vaihteli 87:stä 90,50 markkaan, kun päivää aiemmin vaihteluväli oli 87,00-88,30 markkaa.

Nousussa olivat myös meklari- ja otc-listan osakkeet: edellisessä vauhti oli hieman päälle 0,7 ja jälkimmäisessä 1 prosentin. Pörssin viime kuun markkinakatsauksen mukaan hex-yleisindeksi kohosi 4,2 prosenttia. Vuoden alusta hinnat ovat nousseet noin 16 prosenttia.

OTC-listalla kuukausinousu oli lähes 18 ja meklarilistalla runsaat 13 prosenttia. Vuoden alun nousulukemat ovat omaa luokkaansa: otc-listalla lisäys on ollut noin 36 ja meklarilistalla noin 51 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.