Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen perussuomalaisten kansanedustajasta

Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen on tehnyt rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps.) tviitistä, jossa Turtiainen luonnehti hänen kuuluvan "munattomaan nillittäjäryhmään".

Turtiainen vastasi lauantaina Taposen sananvapautta koskevaan tviittiin. Taponen kertoo STT:lle, että hän antoi Turtiaisen vastausta käsittelevän rikosilmoituksen kirjattavaksi maanantaina.

Kansanedustaja: "Turha uhriutua"

Taponen on Helsingin poliisin ennalta estävän poliisitoiminnon johtaja. Alkuperäisessä julkaisussa hän kirjoitti, että sananvapaus on keskeinen perusoikeus, joka ei kuitenkaan ole täysin rajoittamaton.

–  Sanan kohteena olevilla ihmisillä on myös oikeutensa, joita yhteiskunta suojelee, Taponen kirjoitti.

Turtiainen vastasi sanomalla, että sananvapaus on vapaus sanoa mitä tahansa.

–  Se on toinen juttu, jos sanoilla syyllistyy johonkin rikokseen, esim. uhkailuun tai vaikka rikokseen kehottamiseen. Mutta sinua tai kaltaistesi munatonta nillittäjäryhmää voi sanoin kuvailla ihan miksi vain. Turha uhriutua, kansanedustaja kirjoitti.

Taustalla kampanja somehäiriköinnistä

Taponen kertoo, että hänen tviittinsä liittyi poliisin viime viikolla aloittamaan kampanjaan somehäiriköinnistä.

–  Siinä puhutaan perusoikeuksien välisestä suhteesta, eli toisella perusoikeudella ei voi loukata toista perusoikeutta. Tai kyllä näin voi tehdä, mutta sitten on mahdollista, että jälkikäteen arvioidaan sen vastuuta.

Mahdollisena asianomistajana Taponen ei halua kommentoida Turtiaisen vastausta tai mahdollista tutkintanimikettä. Hän arvioi, että tutkinnanjohtaja on kirjannut tai kirjaa rikosilmoituksen myöhemmin maanantaina.

Turtiaisen tviitistä ja ilmoituksen kirjaamisesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja