Helsingin poliisi tehostaa valvontaa Hietaniemen joukkorähinän seurauksena: "Pää on syytä pitää kylmänä"

Näin Hietaniemen joukkorähinä ja sitä seurannut poliisioperaatio eteni 0:32
Näin Hietaniemen joukkorähinä ja sitä seurannut poliisioperaatio etenivät.

Helsingin poliisi kertoo tehostavansa juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-iltana ja yönä. Partioita aioitaan lisätä näkyvästi suosituille juhlintapaikoille. 

Tehostettu valvonta on seurausta Helsingin Hietaniemessä juhannusyönä tapahtuneesta joukkorähinästä. Poliisi kuitenkin painottaa, että valvonnassa on kyse ainoastaan tavallisesta yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnasta. 

"Pää on syytä pitää kylmänä"

Poliisin mukaan ennalta estävään toimintaan kuuluu partioiden lisäksi myös kuulumisten kysely kaupungilla liikkuvilta ihmisiltä, erityisesti nuorilta.

Poliisi myös kannustaa kaikkia juttelemaan kaupungilla partioiville poliiseille ja kertomaan heille havainnoistaan.

– Tehostamalla valvontaa pyrimme siihen, että kaikilla on turvallinen olo viettää juhannusta ja että mahdollisiin häiriöihin pystytään puuttumaan matalalla kynnyksellä", kertoo komisario Katja Nissinen ennalta estävästä toiminnosta.

Nissinen myös kannustaa vanhempia puhumaan nuorille siitä, missä ja miten he juhannustaan viettävät. 

– Jos kaupungilla syntyy uhkaava tilanne, on syytä hakeutua kauemmaksi tapahtumapaikalta ja soittaa tarvittaessa hätäkeskukseen. Poliisin käskyjä on aina noudatettava. Pää on syytä pitää kylmänä ja välttää levottomuuksiin mukaan menemistä.

Lue myös:

    Uusimmat