Helsingin poliisi selvittää Koskelan murhaan liittyvän koulun ja lastensuojelun toimintaa – useita henkilöitä puhutettu

0:33
Näin kaksi Koskelan murhasta syytettyä poikaa keskusteli henkirikosta seuraavana päivänä – katso viestinvaihto videolta

Helsingin poliisi on jatkanut esiselvitystä, joka koskee Koskelassa surmatun nuoren kanssa toimineita viranomaistahoja, kuten koulua ja lastensuojelua.

– Yleisellä tasolla voin todeta, että esiselvityksessä on keskeisiltä osin kyse siitä, onko Koskelan murhan uhrin asiassa toimineita viranomaistahoja syytä epäillä sellaisista teoista tai laiminlyönneistä, joiden osalta olisi syytä epäillä rikosta, esiselvitystä johtava rikoskomisario Markku Silén kertoo sähköpostitse MTV Uutisille.

Tutkinnanjohtaja painottaa, että selvitystyö on edelleen kesken eikä hän sen vuoksi kommentoi tapausta yksityiskohtaisesti. Silén ei tahdo eritellä tai korostaa, millaisiin tahoihin tai henkilöihin poliisin selvitystyö on erityisesti suuntautunut. 

– Sen voin todeta, että asiassa on sekä puhutettu lukuisia henkilöitä että hankittu kirjallista selvitystä useilta henkilöiltä, mutta joitakin henkilöitä on vielä asiassa kuulematta.

Kyseessä vasta selvitys

Rikoskomisario huomauttaa, että julkisessa keskustelussa koulun tai sosiaaliviranomaisten toimintaa saatetaan helposti alkaa syyllistää ja leimata ennenaikaisesti sekä täysin tarpeettomasti. Näin hän ei tahdo tapahtuvan.

– Esiselvityksen valmistuttua tiedotamme siitä, johtaako selvitys rikosepäilyyn ja sen myötä esitutkintaan, tutkinnanjohtaja kirjoittaa. 

Poliisi kertoi uhrin vanhempien luvalla joulukuussa murhaepäilyn tultua ilmi, että 16-vuotias nuorukainen oli lastensuojelun asiakas.

Ikätoverinsa murhasta syytetyt kolme poikaa määrättiin viime viikolla mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus palaa käsittelemään asiaa tutkimusten valmistuttua. Tavanomaisesti mielentilatutkimuksen teettämiseen kuluu useita kuukausia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja