Mainos

Helsingin poliisi aloittaa puoli vuotta kestävän tehovalvonnan maanantaina – "Tarkoituksena ei lisätä sakkojen määrää"

Helsingin poliisilaitos käynnistää vappuun 2018 asti kestävän tehovalvontaprojektin ensi maanantaina. Tavoitteena on parantaa pääkaupungin liikenneturvallisuutta näkyvän liikennevalvonnan ja sosiaalisen median keinoin.

Helsingin poliisilaitoksessa toimii tällä hetkellä kolme päätoimista liikennevalvontaryhmää. Maanantaina käynnistyvä LiikennePro-projekti tulee niiden rinnalle neljänneksi ryhmäksi, joka keskittyy valvomaan viikoittain valittavia valvontateemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä.

Uuden ryhmän koko on noin 10 poliisia, jotka on projektin ajaksi lainattu muista toiminnoista, kuten venepoliisista ja ratsupoliisista. Kyseessä on Helsingin poliisin mukaan merkittävä lisäpanostus liikennevalvontaan.

– Saamme paljon valvontapyyntöjä kaupunkilaisilta ja nyt pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen, toteaa Helsingin poliisilaitoksen Liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Liikennevalvonnasta entistä näkyvämpää tekevä LiikennePro tulee eroamaan perinteisestä valvonnasta korostettuna näkyvyytenä. Valvontakohteista ja -teemoista tiedotetaan pääsääntöisesti ennakkoon sosiaalisessa mediassa.

Projektin ajaksi otetaan Twitterissä käyttöön #LiikennePro-aihetunniste, jonka kautta kaupunkilaiset voivat seurata valvonnan toteutumista. Valvonnasta välitetään myös kuvia. Valvonnasta on mahdollista käydä keskustelua ja esittää toiveita valvontakohteista.

Ensimmäisen valvontaviikon teema ja valvontakohteet julkaistaan tulevana maanantaina Helsingin poliisilaitoksen Twitterissä.

– Tarkoituksenamme ei ole lisätä sakkojen tai muiden valvontasuoritteiden määrää, vaan kerromme ennalta mitä valvomme ja missä valvomme. Valvonta ei siis tule yllätyksenä. Tavoitteenamme on se, että autoilijat noudattaisivat paremmin liikennesääntöjä. Korjaamalla omaa ajokäyttäytymistä voi välttää sakot ja parantaa liikenneturvallisuutta, Lehtinen toteaa.

Projektin tuloksia ja kokemuksia sosiaalisen median hyödyntämisestä osana liikennevalvontaa arvioidaan ensi kesänä, minkä jälkeen tehdään päätökset jatkosta.

Lähde: Helsingin poliisilaitos

***

23:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.