Helsingin Oodi-kirjaston puukotuksesta epäillyille vaaditaan vuosien vankeusrangaistusta – kaksikko kiistää syytteet: "Kyse on ollut Subutex-kaupasta"

Keskuskirjasto Oodissa liikkuu entistä enemmän huumepiikittäjiä – kirjastonjohtaja kertoo levottomuuksista 6:17
Keskuskirjasto Oodissa liikkuu entistä enemmän huumepiikittäjiä – kirjastonjohtaja kertoo levottomuuksista

Syyttäjän mukaan nainen ja mies puukottivat uhria kirjaston invavessassa ja veivät uhrilta lompakon ja muutaman milligramman Subutexia.

Syyttäjän mukaan väkivaltaa edelsi puhelinkauppa. Väkivalta alkoi syytteen mukaan, kun uhri vaati saada nähdä maksuksi vaatimansa rahat ennen puhelimen luovuttamista.

Syyttäjän mukaan mies puukotti uhria reiteen ja totesi samalla "tässä sulle rahaa". Miesten kamppaillessa maassa nainen otti syyttäjän mukaan puukon ja löi sillä uhria selkään. Tämän jälkeen mies vielä iski puukolla uhria niin, että terä lävisti vaatteet, mutta ei ulottunut vartaloon, syytteessä sanotaan.

44-vuotiaalle miehelle vaaditaan vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. 25-vuotiaalle naiselle syyttäjä vaatii ainakin kolmea vuotta vankeutta törkeästä ryöstöstä. Molemmat kiistävät syytteet.

Asianajaja: Kyse on ollut Subutex-kaupasta

Syytteessä olevan pariskunnan näkemys tapahtumista poikkeaa syyttäjän näkemyksestä. Naisen ja miehen mukaan mistään puhelimen ostamisesta ei ollut kyse.

– Kyse on ollut Subutex-kaupasta, naisen puolustusasianajaja sanoi.

Syytettyjen mukaan he menivät kirjaston invavessaan ostaakseen huumausainetta, kun tilanne kärjistyi väkivallaksi. Uhriin kohdistunut väkivalta oli syytettyjen mukaan puolustautumista.

Puukotuksen uhri syytteessä huumausainerikoksesta

Oikeudenkäynti alkoi tänään aamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteiden luvun jälkeen salissa on muun muassa käyty läpi kuvatodisteita uhrin saamista vammoista.

Puukotuksen uhriksi joutunut alle kolmekymppinen mies on myös syytettynä oikeudenkäynnissä. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta huumausainerikoksesta, sillä tämän hallussa oli Ksalol-tabletteja ja Subutexia. Mies myöntää syytteen.

Ksalol on vahva bentsodiatsepiineihin kuuluva rauhoittava lääke. Bentsodiatsepiinit ovat keskeisimpiä väärinkäytettyjä päihteitä Suomessa. Subutex taas on buprenorfiinia, joka on vaikuttavana aineena korvaushoitolääkkeessä.

Juttua muokattu 4.5. kello 10.48: Päivitetty kauttaaltaan ja otsikkoa muutettu. 

Lue myös:

    Uusimmat