Helsingin Länsi-Pasilan kaukolämpöverkon vuodon taustalla vanha kaivuuvaurio – höyrypilvi haittasi näkyvyyttä, poliisi ohjasi liikennettä

Näky kuin Batman-elokuvasta – vesihöyry täytti Pasilan kadut, tästä on kyse 1:48
Katso lukijan kuvaama video putkivuodon keskeltä.

Länsi-Pasilassa Helsingissä aamulla sattuneen kaukolämpöverkon vuodon aiheuttajaksi on paljastunut ulkopuolinen kaivuuvaurio vuosien takaa, sähköyhtiö Helen ilmoittaa.

Kaivinkone tai vastaava on yhtiön mukaan jossain vaiheessa tehnyt reiän kaukolämmön betonikaivantoon ja kaivantoon päässyt vesi on pikkuhiljaa syövyttänyt kaukolämpöputken rikki.

Vuoto kaukolämpöverkossa haittasi aamupäivän liikennettä. Pasilankatu ja Pasilanraitio jouduttiin sulkemaan liikenteeltä Esterinportin ja Palkkatilanportin väliltä ja raitiovaunu 2 ohjattiin poikkeusreitille. Vuoto aiheutti laajasti höyryä ympäristöön. Höyry haittasi näkyvyyttä ja paikalla ollut poliisi joutui rajoittamaan liikennettä vauriopaikalla.

Helen arvioi korjaavansa vaurion iltaan mennessä

Kello yhdentoista jälkeen tilanne oli palannut normaaliksi, Helsingin seudun liikenteen viestinnästä kerrotaan STT:lle.

Helenin arvion mukaan vaurio saadaan korjattua iltaan mennessä.

Puoli yhdeksän aikaan aamulla sattunut vuoto saatiin Helenin mukaan rajattua reilussa kymmenessä minuutissa.

Vuodon ja korjaustoimenpiteiden takia yhdeksän kiinteistöä Pasilanraition lähettyvillä tulee olemaan ilman kaukolämpöä iltaan saakka. Tämä tarkoittaa, että asuntoihin ei tule lämmintä käyttövettä, eikä lämmitys toimi.

Lue myös:

    Uusimmat