Helsingin kaupunki jatkaa palkkasotkun selvittämistä – johto vaihtoon

7:20
Helsingin kaupungin työntekijöiltä useita rikosilmoituksia palkanmaksusta – näin ammattiliitto kommentoi kaupungin selityksiä 10. elokuuta:

Helsingin kaupunki tiedottaa sivuillaan, että kesällä alkaneiden kaupungin palkanmaksun ongelmien selvittäminen on edistynyt kesäkuuhun verrattuna "merkittävästi".

Kaupunki kertoo sivustollaan esimerkiksi, että elokuussa palkkavirheitä oli noin viisi prosenttia kaikista maksetuista palkoista, kun vielä kesäkuussa virheiden osuus oli yli kahdeksan prosenttia. Tilanne on parantunut kaikilla muilla aloilla paitsi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla.  

Tuoreimman tiedon mukaan korjaamattomia kokonaan puuttuvia palkkoja oli 22. syyskuuta 83 kappaletta, mikä on 14 vähemmän edelliseen viikkoon verrattuna.

Kaupunki lupaa, että kaikki virheet korjataan mahdollisimman pian. Kokonaan puuttuvien palkkojen maksamiseen pitäisi kulua enintään kaksi arkipäivää siitä, kun palkanlaskenta saa tiedon asiasta.

Asiakaspalvelun yhteydenottojen määrä kasvoi viime viikkojen aikana. Palkanlaskennan asiakaspalveluun tuli 16.–22.9. yhteensä 6 328 yhteydenottoa, mikä on noin viidennes vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Määrän kasvuun vaikutti muun muassa kesälomien päättyminen. Asiakaspalvelun tilanteen parantamiseksi muun muassa rekrytoidaan lisää henkilöstöä.

Johtoon muutos

Palkanlaskennan ongelmien ratkaisemista johtaa jatkossa hallintojohtaja Kirsti Laine-Hendolin kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialalta. Aiemmin tilanteen vakauttamista johti henkilöstöjohtaja Nina Gros.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja