Mainos

Koulusurman valmistelusta epäilty nainen myönsi teon suunnittelun

Helsingin käräjäoikeudessa aletaan käsitellä epäiltyä koulusurman valmistelua. Valmistelusta epäiltyä 21-vuotiasta helsinkiläisnaista syytetään myös ampuma-aserikoksesta, ampuma-aserikoksen yrityksestä ja huumausainerikoksesta. Oikeudenkäyntiä seuraa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Poliisi on kertonut esitutkintavaiheessa naisen epäillyksi motiiviksi Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvisen voimakkaan ihailun. Poliisi on aiemmin kertonut naisen vierailleen useita kertoja Jokelan koulukeskuksella, vaikkei ole koulun oppilas.

Naisen epäillyn törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun aika on heinäkuusta 2014 viime syyskuun puoliväliin. Oikeudessa kerrottiin, että nainen suunnitteli joukkosurmaa Kokkolan Kiviniityn kouluun, tarkoituksenaan tappaa ampumalla vähintään 40 oppilasta.

Jutussa syytettyinä on lisäksi kaksi miestä. Heistä toista syytetään avunannosta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun.

Toista miehistä puolestaan syytetään niin ikään avunannosta päärikokseen tai toissijaisesti törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Häntä syytetään myös huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että noin 40-vuotiaan miehen epäillään luvanneen naiselle teossa käytettävän ampuma-aseen. Noin 25-vuotiaan miehen poliisi on epäillyt osallistuneen joukkosurmasuunnitelmaan sitä tukemalla ja salaamalla.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että poliisi on paljastanut kymmeniä joukkosruman suunnitelmia. Katso uutisvideo:

3:58


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.