Helleraja ylittyi jo kolmantena päivänä peräkkäin – sekä Utsjoella että etelärannikolla nautittiin yli 26 asteesta

Heinäkuun sään muutos koleasta lämpimämpään näkyy siinä, että lauantai on kolmas hellepäivä peräkkäin. Sunnuntaina lämpötila kohoaa vielä lauantaitakin lämpimämmäksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosassa voi lämpötila nousta 28 asteeseen. Yksittäiset lukemat hätyyttelevät jopa 30:tä astetta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Itä-Suomessa lämpömittarin lukemat kipuavat noin 26 asteeseen, ja Lapissakin voidaan mitata hellelukemia. Poutasäätä on luvassa lähes koko maahan. Pohjois-Lappiin on luvassa sunnuntaina sadekuuroja ja ukkosta.

Lauantai oli jo kolmas hellepäivä peräkkäin. Lauantain lämpimin paikka oli Satakunnassa Kankaanpään Niinisalo, jossa mitattiin 27,1 astetta. Toiseksi korkeimmat lukemat mitattiin Helsingissä ja Turussa, joissa hellettä oli 26,8 astetta. Pohjois-Lapissa Utsjoella mitattiin 26,2 astetta.

Ilmatieteen laitos ehti myös tviitata aiheesta.

Perjantaina lämpimimmät paikat olivat Raasepori sekä Helsinki, joissa oli hellettä 25,1 astetta. Torstaina Kankaanpäässä oli lämpöä 25,6 astetta.

Tänään on voimassa metsäpalovaroitus kapealla vyöhykkeellä maan keskiosista pohjoiseen. Varoitus on voimassa Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Lapin lounaisosan viidessä kunnassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat