Helleraja ylittyi jo kolmantena päivänä peräkkäin – sekä Utsjoella että etelärannikolla nautittiin yli 26 asteesta

7:12
Juha Föhr kertoi jopa 35 asteen hirmuhelteiden olevan mahdollisia ensi viikolla.

Heinäkuun sään muutos koleasta lämpimämpään näkyy siinä, että lauantai on kolmas hellepäivä peräkkäin. Sunnuntaina lämpötila kohoaa vielä lauantaitakin lämpimämmäksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosassa voi lämpötila nousta 28 asteeseen. Yksittäiset lukemat hätyyttelevät jopa 30:tä astetta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Itä-Suomessa lämpömittarin lukemat kipuavat noin 26 asteeseen, ja Lapissakin voidaan mitata hellelukemia. Poutasäätä on luvassa lähes koko maahan. Pohjois-Lappiin on luvassa sunnuntaina sadekuuroja ja ukkosta.

Lauantai oli jo kolmas hellepäivä peräkkäin. Lauantain lämpimin paikka oli Satakunnassa Kankaanpään Niinisalo, jossa mitattiin 27,1 astetta. Toiseksi korkeimmat lukemat mitattiin Helsingissä ja Turussa, joissa hellettä oli 26,8 astetta. Pohjois-Lapissa Utsjoella mitattiin 26,2 astetta.

Ilmatieteen laitos ehti myös tviitata aiheesta.

Perjantaina lämpimimmät paikat olivat Raasepori sekä Helsinki, joissa oli hellettä 25,1 astetta. Torstaina Kankaanpäässä oli lämpöä 25,6 astetta.

Tänään on voimassa metsäpalovaroitus kapealla vyöhykkeellä maan keskiosista pohjoiseen. Varoitus on voimassa Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Lapin lounaisosan viidessä kunnassa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja