Ensi viikolla luvassa hervoton helle, 30 astetta ylittyy! "On mahdollista, että tuo lämpötila palaa uudemmissa ennusteissa yhä korkeammalle"

Uusimman ennusteen mukaan ensi viikon lämpötila jää vaille +35 asteen hirmuhelteitä. Lämmintä on kuitenkin luvassa erityisesti maan etelä- ja länsiosiin.

Forecan meteorologi Juha Föhr kertoi aiemmin tänään Ilta-Sanomissa, että ensi viikon lopulla voitaisiin päästä maan eteläosissa jopa 35 plusasteen helteisiin. Uusin ennuste ei kuitenkaan yllä aivan näin hirmuisiin lukemiin.

– Siinä oli täysin mahdollista sellainen +35 astetta, mutta nyt uusin ennuste on hieman himmannut tuota lämpötilaa. Kuitenkin +30 asteen lämpötila on loppuviikolla mahdollinen, ja sen ylikin varmasti päästään aurinkoisimmilla alueilla, Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo.

Uusimmassa ennusteessa ilmamassa on kuitenkin hieman aiemmin arvioitua viileämpi. Näyttää siltä, että ensi viikon lopulla +30 plusasteen lämpötila ylitetään parhaimmillaan asteella tai parilla.

"Lämpimintä hakevien ihmisten kannattaa siirtyä Länsi- ja Etelä-Suomeen"

Salminen ei kuitenkaan täysin tyrmää mahdollisuutta 35 plusasteen helteisiin. Tämän hetken ennuste voi vielä muuttua ja kehittyä.

– On mahdollisuus, että tuo lämpötila palaa uudemmissa ennusteissa yhä korkeammalle, mikä mahdollistaa nuo +35 astetta, Salminen sanoo.

Ensi viikolla on luvassa laajalti lämmintä ja aurinkoista kesäsäätä.

– Näillä näkymin lämpimintä hakevien ihmisten kannattaa siirtyä Länsi- ja Etelä-Suomeen. Siellä ovat mahdollisesti nämä lämpimimmät päivät, Salminen vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja