Helle pudottaa linnutkin taivaalta – Intian Gujaratissa lähes 50 astetta

Intian länsirannikolla sijaitsevassa Gujaratin osavaltiossa on viime päivinä hämmästelty taivaalta tippuvia lintuja. Syynä tähänkin on Intiaa jo useita viikkoja piinannut helleaalto. Lähes 50 asteen kuumuus on kuivattanut vesilähteitä ja myös linnut kärsivät nestehukasta. 

Vapaaehtoiset auttajat toimittavat joka päivä kymmeniä nestehukasta kärsiviä lintuja hoitoon. Lintuja putoilee sekä puista että taivaalta. 

– Ainoa syy tähän ilmiöön on se, etteivät linnut saa riittävästi nestettä. Neuvomme ihmisiä tarjoamaan linnuille vettä, jotta nestehukka helpottaisi, sanoo vapaaehtoinen lintujen pelastaja Manoj Bhavsar.

Gujaratin pääkaupungissa Ahmedabadissa eläinlääkärit ovat hoitaneet jo tuhansia helteestä kärsiviä lintuja maaliskuussa alkaneen helleaallon aikana. Hoitoon on tuotu muun muassa papukaijoja ja haukkoja.  

– Kun lämpötila äkisti nousee, linnut saattavat jopa pudota taivaalta ja saada putoamisesta murtumia ja sisäisiä vammoja. Hoidamme niitä sen mukaan, millaisia vammoja niillä on, toteaa eläinlääkäri Chandresh Rajavi Jivdaya Charitable Trustin ylläpitämästä eläinsairaalasta.

Nestehukasta kärsiviä lintuja hoidetaan muun muassa monivitamiinitableteilla ja suihkuttamalla vettä ruiskulla niiden suuhun. 

Lue myös:

    Uusimmat