Helikopterionnettomuus Norjassa: Kaksi yli 60-vuotiasta matkustajaa kuoli, pilotti loukkaantui vakavasti

Kahden ihmisen kerrotaan kuolleen helikopterionnettomuudessa Norjassa, kertoo maan yleisradio NRK. Norjan yleisradion mukaan turma tapahtui Verdalin kunnassa maan keskiosissa.

Viranomaisten mukaan helikopteri putosi maaseutumaisella alueella asutuskeskuksen ulkopuolella. Onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä, mutta alueella vallitsi tapahtuma-aikaan sankka sumu.

NRK:n mukaan helikopterissa oli kolme ihmistä. Kuolleet, yli 60-vuotiaat norjalaiset mies ja nainen, olivat kopterin matkustajina. He ovat molemmat Norjan kansalaisia. Noin 50-vuotias lentäjä loukkaantui vakavasti.

Helikopterissa oli myös koira, joka selvisi onnettomuudesta hengissä ja joka on parhaillaan eläinlääkärillä. 

Onnettomuudessa vielä paljon epäselvää

Operaation johtaja Stig Viken kertoo NRK:lle, että pelastushenkilöstö saapui paikalle nopeasti ja pelastustoimet käynnistettiin heti.

– Saimme traktorin avulla nostetuksi kopterin rungon ylös loukkuun jääneen vapauttamiseksi, Viken kertoo.

Norjan oikeus- ja valmiusministeri Emilie Enger Mehl kehuu pelastushenkilöstä ja kertoo olevansa iloinen Norjan hyvästä varautumisesta.

Mehl kertoi NRK:lle, että ei tiedä sitä, onko helikopteri ollut poliisin käytössä, kuten on tänään väitetty.

Poliisin mukaan helikopteri oli yksityislennolla ja kyseessä oli ”vapaa-ajan matka”. Soitto onnettomuudesta tuli Trondheimin lentokentän lennonjohdolta, joka oli vielä tuolloin yhteydessä helikopterin kapteenin kanssa.

Poliisi on eristänyt onnettomuusalueen, ja lento-onnettomuuksien tutkintalautakunta ja rikosteknikot ovat aloittaneet tutkinnan.

Polisi kaipaa mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 1.11.2022 kello 19.28.

Lue myös:

    Uusimmat