Mainos

Helena Petäistö Macron-huumasta: Ranskalaisten perusvire muuttunut luottavaisemmaksi

5:43

Kestääkö Emmanuel Macron -huuma, kun arki alkaa? MTV Uutisten pitkäaikainen Ranskan kirjeenvaihtaja Helena Petäistö sanoo, että sitä ei kukaan tiedä. Hänen mielestään Macron on kuitenkin jo nyt muuttanut ranskalaisten perusvirettä.

– Ranskalaiset ovat aina olleet kamalan pessimistisiä, eläneet aina kriisissä ja odottaneet tulevaisuudelta vain huonoa. Macron on saanut ihmiset luottamaan vähän enemmän tulevaisuuteen, Petäistö luonnehtii.

Macron saa enemmistön maan parlamenttiin, joten hänellä on mahdollisuus muuttaa maan politiikkaa. Macron on sanonut, että hän haluaa uudistaa kolme asiaa: Ranskan poliittisen systeemin, Ranskan talouden ja Euroopan.

– Ongelma Ranskassa on kuitenkin aina ollut se, että siellä parlamentaarinen demokratia ei toimi. Aina kun jotakin yritetään uudistaa, silloin äärivasemmistolaiset hyvin jyrkät ay-liikkeet ryntäävät kaduille.

Petäistö kertoo MTV Uutisissa, että työmarkkinauudistukset ovat tästä kova testi.

– Macron yrittääkin saada ne asetuksilla läpi kansalliskokouksessa kesän aikana eli elokuun loppuun mennessä.  Todellinen testi on sitten syyskuun alku, että oatko kaikki silloin kaduilla vaiko eivät, Petäistö sanoo.

Yllä Petäistön koko haastattelu.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta ma 19.6. kello 15.56.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.