Mainos

Helena Petäistö: Eurooppa tarvitsee Emmanuel Macronia – miehet ihailevat vaimon sääriä

10:00

MTV Uutisten legendaarinen kirjeenvaihtaja Helena Petäistö pitää Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia poikkeuksellisena persoonana.

Huomenta Suomessa vieraillut ranskantuntija sanoo, että Macronin kaltaisia johtajia ei tule kuin 20 vuoden välein.

– Macron on rohkea, hän on uudistaja ja jopa ihmelapsi, Petäistö sanoo.

Petäistö sanoo suoraan, että parlamentaarinen demokratia ei toimi Ranskassa. Se näkyy hyvin Macronin hallituksen tekemistä uudistuksista, joiden vuoksi presidentin huima kansansuosio lähti laskuun.

– Kun lähdettiin uudistamaan, suosio laski. Ranskalaiset vaativat aina uudistuksi, mutta kun iitä tehdään lähdetään kaduille protestoimaan niin kovaa kuin vain voidaan.

Tuoreen Ranska, Macron ja minä -kirjan julkaissut Petäistö sanoo olevansa hämmästynyt siitä, että Suomessa puhutaan hymypojan hyytyneen. Muualla hänet nähdään myös mahdollisena kansainvälisenä johtajana.

– Eurooppa natisee sen verran, että Macronia tarvitaan. Siihen hän on valmis, yhdessä Angela Merkelin kanssa.

Macronin puoliso Brigitte Trogneux on myös hyvin suosittu. Petäistön mukaan naiset tulevat tapaamaan häntä ja miehet ihailevat hänen sääriään.

Brigitte löytyy toki myös Petäistön kirjasta.

– Törmäsin Helsingin kadulla suomalaiseen tunnettuun poliitikkoon. Kerroin hänelle, että teen kirjaa Macronista. Poliitikko sanoi, että siitä tulee varmasti menestys, jos lisäät siihen luvun Brigittestä, Petäistö nauraa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.