Helander tapasi Harry Potter -ohjaajan: Hän oli fiiliksissä töistäni

Elokuvaohjaaja Jalmari Helander on mielissään Big Game -elokuvansa Toronton elokuvafestivaaleilla saamasta vastaanotosta.

Jalmari Helanderin ohjaama Big Game -elokuva on ollut näyttävästi esillä Torontossa, Kanadassa. Elokuva valittiin kansainvälisen elokuvafestivaalin Midnight Madness -sarjaan ja se keräsi viikonloppuna Kanadassa paljon katsojia ja hyviä arvosteluja.

Hollywood-tähti Samuel L. Jacksonin ja suomalaisnäyttelijä Onni Tommilan tähdittämä elokuva kertoo 13-vuotiaasta Oskarista, joka löytää Pohjois-Suomen erämaasta terroristien jahtaaman Yhdysvaltain presidentin ja ryhtyy auttamaan tätä.

MTV.fi tavoitti Torontosta Suomeen palanneen Helanderin tiistaina. Helander kertoo sanan elokuvasta levinneen Torontossa niin hyvin, että lopulta näytöksen lipuista oli suorastaan tapeltu.

– Minulla oli ehkä elämäni hauskimmat ja rankimmat kaksi päivää Torontossa. Elokuvan eteen on tehty monta vuotta töitä, joten oli hienoa nähdä miten sali täyttyi ja katsojat mylvivät ja taputtivat. Se oli käsittämättömän siistiä, tuli varmasti itkettyä ainakin 50 kertaa näytöksen aikana, Helander kertoo.

Ehtikö näytöksen jälkeen myös juhlimaan?

– Ikävä kyllä ehti, joten se ei yhtään helpottanut seuraavan päivän velvollisuuksia, Helander naurahtaa.

Viikonlopun aikana Helander antoi lukuisia haastatteluja ja tapasi mielenkiintoisia ihmisiä.

– Töitä ja tapaamisia riitti kovasti, tapasin muun muassa isojen studioiden edustajia.

Eräs tapaaminen oli erityisesti Helanderin mieleen. Harry Potter ja Yksin kotona -elokuvien ohjaajana tunnettu Chris Columbus halusi nimittäin tavata suomalaisohjaajan.

– Olen aina tykännyt Columbuksen töistä, joten olihan se hienoa päästä tapaamaan hänet. Columbus oli oikein mukava mies ja kertoi olevansa fiiliksissä töistäni. Onhan se hienoa, että nyt on henkilö. kenelle voi soittaa, jos tulee kysyttävää.

Helanderilta voi jatkossakin odottaa uusia mielenkiintoisia elokuvaohjauksia, mutta niistä ei vielä tässä vaiheessa puhuta. Sen sijaan ohjaaja nauttii tästä hetkestä ja Big Game -elokuvan menestyksestä.

– Kyllä nyt saa olla todella onnellinen ja kiitollinen. Eihän tämä tilanne varmasti voisi paljon lupaavammalta näyttää. Nyt pitää kuitenkin edetä varovaisesti, järkeä käyttäen. Minulla on hienot mahdollisuudet tehdä jotain todella siistiä, tai sitten jotain todella tyhmää, Helander naurahtaa.

Tulevaisuuteen Helander suhtautuukin kaikesta pyörityksestä huolimatta rauhallisesti, jalat maassa.

– Kaikenlaista on kehitteillä, kyllä elokuvaa pukkaa taas jossain vaiheessa, hän lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat