Mainos

Heinäluoma EU:n osuudesta Ukraina-kriisiin: Jotain meni pieleen

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma katsoo, että Euroopan Unioni on tehnyt virheitä, joilla on ollut omat vaikutuksensa Ukrainan kriisin kärjistymiseen.

Heinäluoma muistuttaa, että Venäjän toimet ja reaktiot tulivat yllätyksenä EU:lle.

– Silloinhan jotain on mennyt myös unionin kannalta pieleen, kun ei olla nähty, mitä tulee tapahtumaan, toteaa Heinäluoma MTV Uutisille.

Ukrainan tilanne lähti alun perin käyntiin EU:n itäisen kumppanuuden laajentamisesta. Heinäluoman mukaan EU:n on syytä katsoa peiliin ja pohtia muun muassa sitä, pakotettiinko ukrainalaiset tekemään valinta EU:n ja Venäjän välillä.

– Lähtikö EU tai osa EU-johtajista käyttämään lausuntoja, joissa sanottiin, että Ukraina otetaan länteen? Luotiinko sillä epäluottamusta? Ymmärrettiinkö Ukrainan sisäinen hajanaisuus? Ymmärrettiinkö Ukrainan merkitys Venäjälle? kysyy Heinäluoma.

Heinäluoman mukaan näistä asioista on tarvetta käydä unionissa rehellinen keskustelu sitten, kun pöly aikaa myöten laskeutuu.

Hän kertoo pitävänsä nyt tärkeimpänä sitä, kaikki kriisin osapuolet on saatu Genevessä ensimmäistä kertaa neuvottelupöydän ääreen.

– Neuvottelujen venyminen pitkäksi olisi merkki siitä, että tulosta haetaan tosissaan. Tänäänhän tuloksia ei vielä synny, mutta jos sovitaan jatkoneuvotteluista, niin ollaan oikealla tiellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.